Australian Open: Την επόμενη εβδομάδα οι πρώτες ανακοινώσεις

Μόλις 2 μήνες πριν από την έναρξη του Australian Open και εξακολουθεί να υπάρχει σύγχυση σχετικά με το ποιες θα είναι οι απαιτήσεις εισόδου στη χώρα για παίκτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19.

Αυτό που ακούγεται διαρκώς από επίσημα χείλη των στελεχών της κυβέρνησης της Βικτώριας είναι ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού ενδέχεται να μην αγωνιστούν στο πρώτο Grand Slam της νέας σεζόν που θα ξεκινήσει στις 17 Ιανουαρίου. 

Ωστόσο,

για την ώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση σε κάτι λιγότερο από 8 εβδομάδες από την έναρξη της νέας σεζόν.

Ο Κρέγκ Τάιλι, επικεφαλής του Tennis Australia, σε ειδική εκδήλωση προς τιμή του “θρύλου” του τένις με αμαξίδιο, Ντίλαν Άλκοτ που αποχωρεί από την ενεργό δράση,  ρωτήθηκε για το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει για τους ανεμβολίαστους χωρίς ωστόσο να ρίξει φως στην τρέχουσα κατάσταση.

“Η σημερινή ημέρα αφορά τον Ντίλαν. Θα απαντήσω άλλη φορά στις ερωτήσεις για το Australian Open.”

Μπορεί ο Τάιλι να μην απάντησε ξεκάθαρα, ωστόσο την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το Australian Open όπου θα γίνει η παρουσίαση του τουρνουά. 

Την ίδια ημέρα με το σχόλιο του Τάιλι ο Premier της Βικτώριας, Ντάνιελ Άντριους επανέλαβε τη θέση του σχετικά με το θέμα δηλώνοντας ότι δεν θα υποβάλει αίτηση για εξαίρεση για τους ανεμβολίαστους παίκτες.

“Δεν είναι δυνατόν να κάθονται άνθρωποι στις εξέδρες που έχουν πληρώσει εισιτήριο και έχουν εμβολιαστεί πλήρως κάνοντας το σωστό και από την άλλη εκατομμυριούχοι παίκτες που θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί, να αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για να μεταδώσουν τον ιό.”

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της ATP, Αντρέα Γκαουντέντσι ανέφερε σε συνέντευξη σε γαλλικό Μέσο, ότι το 70% των παικτών έχει εμβολιαστεί, την ίδια ώρα που μεγάλα ονόματα όπως οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντανιίλ Μεντβέντεφ αρνήθηκαν να αποκαλύψουν στο αν έχουν εμβολιαστεί.

Αντίθετα ο Γάλλος παίκτης Πιερ-Ουγκ Ερμπέρ παραδέχθηκε ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά της covid-19. “Προσωπικά δεν έχω εμβολιαστεί. Δεν ξέρω αν θα έχω χρόνο για να προλάβω κάνω και τις δύο δόσεις πριν από το Australian Open.”, δήλωσε ο φιναλίστ στα διπλά στο 1000άρι τουρνουά στο Παρίσι την περασμένη Κυριακή.

Ο συμπαίκτης του στα διπλά, Νικολά Μαού αποκάλυψε ότι έχει κάνει την πρώτη δόση, 3 μήνες μετά αφού βρέθηκε θετικός στη νόσο, ωστόσο αυτό από μόνο του μπορεί να μην αποτελέσει εγγύηση για την είσοδο στην Αυστραλία. 

“Αν χρειαστεί θα κάνω την 2η δόση μετά το Davis Cup. Σαφώς η κατάσταση δεν είναι εύκολη.”

The post Australian Open: Την επόμενη εβδομάδα οι πρώτες ανακοινώσεις appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα