ATP Rankings: Τρεις υποψήφιοι για το Νο1 μετά το Wimbledon

11:17 3/7/2023 - Πηγή: Tennis24

Κάρλος Αλκαράθ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντανιίλ Μεντβένεφ θα δώσουν τη δική τους ξεχωριστή μάχη για το Νο1 του κόσμου μετά το τέλος του Wimbledon. Αυτή τη στιγμή ο Αλκαράθ έχει ένα μικρό προβάδισμα 80 βαθμών καθώς ξεκινάει το 3ο major της σεζόν, έναντι στον 7 φορές πρωταθλητή του τουρνουά Τζόκοβιτς. 

Τα σενάρια είναι πολλά για τον Νο1 του κόσμου, ειδικά γι’ αυτό το τουρνουά, καθώς μην ξεχνάμε ότι στο φετινό Wimbledon

δεν αφαιρούνται βαθμοί (οι βαθμοί του 2021 αφαιρέθηκαν πέρσι, χωρίς όμως να προστεθούν λόγω του σίριαλ των απαγορεύσεων σε Ρώσους και Λευκορώσους), κάτι που σημαίνει ότι φέτος όποιος προχωρήσει περισσότερο θα πάρει και περισσότερους βαθμούς. 

Τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα για τους Αλκαράθ και Τζόκοβιτς, καθώς σε περίπτωση που ένας εκ των δύο κατακτήσει τον τίτλο θα γίνουν αυτομάτως και Νο1 του κόσμου ανεξάρτητα πόσο θα προχωρήσει ο άλλος. Ο Σέρβος ωστόσο θα πρέπει να φτάσει οπωσδήποτε στον 3ο γύρο για να έχει πιθανότητες για το Νο1 σε περίπτωση που ο Αλκαράθ ηττηθεί στην πρεμιέρα του Wimbledon

Σε αυτήν την περίπτωση Αλκαράθ και Τζόκοβιτς θα έχουν τους ίδιους βαθμούς, αλλά ο 36χρονος με τα δύο Grand Slams που έχει κερδίσει θα έχει το πλεονέκτημα. 

Από τη μεριά του ο Μεντβέντεφ, πέρα του ότι θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση και να κερδίσει το Wimbledon σε μια διοργάνωση στην οποία αντιμετωπίζει προβλήματα προσαρμογής, θα πρέπει παράλληλα ο Αλκαράθ να μην προχωρήσει πέρα από τον 3ο γύρο και ο Τζόκοβιτς να μην φτάσει στη 2η εβδομάδα δηλαδή στον 4ο γύρο. 

Με βάση τα παραπάνω αν Αλκαράθ και Τζόκοβιτς βρεθούν στον 4ο γύρο τότε αυτομάτως ο Μεντβέντεφ δεν έχει καμία ελπίδα για το Νο1 και πλέον όλα θα κριθούν ανάμεσα στον Ισπανό και τον Σέρβο. 

Οι βαθμοί του φετινού Wimbledon σε κάθε γύρο

The post ATP Rankings: Τρεις υποψήφιοι για το Νο1 μετά το Wimbledon appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα