Κορέτσα: “Ο Κάρλος δεν είναι καλός, είναι ξεχωριστός”

17:52 2/7/2023 - Πηγή: Tennis24

Ο πρώην Νο2 του κόσμου και νυν αναλυτής του Eurosport, Άλεξ Κορέτσα δήλωσε ότι ο Κάρλος Αλκαράθ είναι ένας ξεχωριστός παίκτης, ωστόσο παράλληλα πιστεύει ότι έχει να βελτιώσει πολλά στο παιχνίδι του για να αντιμετωπίσει σε Best of 5 παιχνίδι τον Νόβακ Τζόκοβιτς. 

“Ο Κάρλος δεν είναι καλός, είναι ξεχωριστός”, είπε ο Ισπανός στο Tennis 365 κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ASICS. “Όταν είσαι ξεχωριστός

είσαι ικανός να κάνει πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν οι άλλοι. Ο τρόπος που κινείται είναι απίστευτος.”

“Ο τρόπος που χτυπάει την μπάλα είναι απίστευτος. Το forehand είναι απλά τεράστιο, αλλά και το χαμόγελο που φέρνει στο παιχνίδι είναι μοναδικό και δύσκολο για να το διαχειριστεί ο αντίπαλος.”

“Όταν παίζεις μερικές φορές οι συνθήκες είναι λίγο ψυχρές ή έχει πολλή ζέστη ή πολύ αέρα, αλλά ο ίδιος φαίνεται να αποδέχεται την κάθε κατάσταση που δημιουργείται σε κάθε παιχνίδι του. Πρέπει να αποδεχθείς αυτό που έχεις κι αυτό που νιώθεις. Μόλις το αποδεχθείς δεν ξέρω αν η ζωή είναι πιο εύκολη, αλλά σίγουρα πιο αποδεκτή.”

“Ο Νόβακ είχε μιλήσει για την αποδοχή της απογοήτευσης. Αυτό πρέπει να κάνεις στο court. Δεν θα πάνε όλα καλά σε έναν αγώνα κι αυτό το ξέρεις πολύ καλά. Το αποδέχεσαι και κάνεις το καλύτερο που μπορείς εκείνη την ημέρα.”

Ο Αλκαράθ φαίνεται να είναι ένας πλήρης παίκτης και μάλιστα στην ιδανική ηλικία, ωστόσο ο Κορέτσα πιστεύει ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης. 

“Θα βελτιώσει κι άλλο τα πράγματα. Θα μάθει πως να βγαίνει να παίξει κόντρα στον Νόβακ σε best of 5 παιχνίδια χωρίς να είναι τόσο επιθετικός. Καταλαβαίνει ότι πρέπει να αλλάξει την τακτική του, ίσως μπορεί να μην τα καταφέρει. Ίσως είναι θέμα χαρακτήρα να είναι τόσο επιθετικός, αλλά θα μάθει να παίζει με αυτόν τον τρόπο στα 5 set.”

“Αυτή είναι η αρχή της ιστορίας του Αλκαράθ. Εντάξει, κερδίζει αγώνες και τουρνουά σε εκπληκτικούς ρυθμούς, αλλά υπάρχουν κι άλλα πολλά που έρχονται.”

Όσο για το αν ο Αλκαράθ μπορεί να κατακτήσει το φετινό Wimbledon και μάλιστα σ’ έναν πιθανό τελικό με τον Τζόκοβιτς ο Κορέτσα τόνισε: “Είναι μεγάλο πράγμα να πούμε ότι ο Καρλίτο θα κερδίσει το Wimbledon φέτος, παρά το γεγονός που λέω ότι είναι ξεχωριστός.”

“Μόλις κέρδισε μια μεγάλη διοργάνωση στο γρασίδι (την 1η στην καριέρα του), είναι Νο1 του κόσμου, έχει κερδίσει πολλούς αγώνες και οι προσδοκίες θα είναι πάντα μεγάλες. Αν παίξει με τον Νόβακ στον τελικό δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν θα είναι το φαβορί. Αλλά για να φτάσει εκεί θα πρέπει να περάσει δύσκολους αντιπάλους. Θεωρώ ότι έχει μια αρκετά δύσκολη κλήρωση.”

“Μπορεί να τα πάει καλά στο Wimbledon φυσικά και μπορεί. Το αν πάει μέχρι το τέλος δεν είμαι τόσο σίγουρος. Αν το κάνει αυτό θα με εντυπωσιάσει πολύ.”

The post Κορέτσα: “Ο Κάρλος δεν είναι καλός, είναι ξεχωριστός” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα