Ο Σαρντί αποσύρεται από το τένις μετά το Wimbledon

19:39 2/7/2023 - Πηγή: Tennis24

Ο Ζερεμί Σαρντί ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου, ότι θα ολοκληρώσει την καριέρα του μετά από το Wimbledon. Θυμίζουμε ότι ο 36χρονος Γάλλος θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του την ερχόμενη Τρίτη (4/7) τον Νο1 του κόσμου Κάρλος Αλκαράθ. 

Ταλαιπωρημένος από έναν τραυματισμό στο γόνατο που δεν κατάφερε να ξεπεράσει, ο Σαρντί αποφάσισε να πει αντίο στο τένις και μάλιστα μέσα στο “σπίτι” του στο Λονδίνο εκεί όπου κατοικεί τα τελευταία χρόνια. 

“Είναι μια ξεχωριστή εβδομάδα

για μένα.”, είπε ο πρώην Νο25 του κόσμου. “Αυτό θα είναι το τελευταίο μου τουρνουά στο μονό παίζοντας εδώ στο σπίτι μου στο Λονδίνο όπου μένω. Δεν έπαιξα στο Roland Garros για να προσπαθήσω να προετοιμαστώ γι’ αυτό το τουρνουά. Είμαι εδώ με όλη μου την οικογένεια για να παίξω κόντρα στον Νο1 του κόσμου σε ένα από τα πιο όμορφα γήπεδα.”

“Θα είναι ένα υπέροχο τέλος ό,τι κι αν γίνει. Είναι μια ανταμοιβή για όλες τις προσπάθειες που έχω κάνει. Αν αυτό είναι το τελευταίο μου παιχνίδι θα είναι η ευκαιρία να ζήσω αυτήν την τελευταία εμπειρία. Μετά από μια δύσκολη περίοδο δεν θα ήθελα να σταματήσω εκτός court. Θα προσπαθήσω να τα δώσω όλα. Είμαι χαρούμενος που θα τελειώσω την καριέρα μου εδώ.”

Ο Σαρντί έχει κατακτήσει έναν τίτλο στην καριέρα του, η οποία ξεκίνησε το 2005 στο διάστημα της οποίας κέρδισε 10.775.425 δολάρια σε χρηματικά έπαθλα. Η καλύτερη πορεία του σε Grand Slam ήταν στα προημιτελικά του Australian Open το 2013 ενώ έχει φτάσει μέχρι τους “16” στα υπόλοιπα 3 Grand Slams. 

Μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του ο περσινός τελικός στο Roland Garros του 2019, όπου μαζί με τον Φαμπρίς Μαρτάν έφτασαν στον τελικό στα διπλά, ενώ με τον ίδιο παρτενέρ κατάφεραν να προχωρήσουν μέχρι τα ημιτελικά του Australian Open του περασμένου Ιανουαρίου. 

The post Ο Σαρντί αποσύρεται από το τένις μετά το Wimbledon appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα