ATP Finals: Ξεκινάει η γιορτή των καλύτερων της σεζόν

Το Τορίνο και συγκεκριμένα το Pala Alpitour ανοίγει τις πόρτες του για 3η σερί χρονιά για να υποδεχθεί τους καλύτερους 8 παίκτες της φετινής σεζόν εκεί όπου σε μια εβδομάδα από τώρα θα αναδειχθεί ο κορυφαίος των κορυφαίων για το 2023. 

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας περιλαμβάνει τους αγώνες σε μονά και διπλά του Green Group με ώρα έναρξης τις 13:00 GR για τον αγώνα του διπλού με τους Ίβαν Ντόντιγκ (Κροατία) και Όστιν Κράιτσεκ (ΗΠΑ) να αντιμετωπίζουν τους Αργεντινούς Μάξιμο Γκονζάλεζ

και Άντρες Μολτένι.

Στη συνέχεια (15:30 GR) θα ακολουθήσει το πρώτο παιχνίδι στα μονά με τον Γιάνικ Σίνερ να κοντράρεται με τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες δείχνει να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, γεγονός που τον υποχρέωσε να μην ολοκληρώσει την κοινή προπόνηση της Παρασκευής κόντρα στον Αλεξάντρερ Ζβέρεφ, αλλά ούτε και εκείνη του Σαββάτου με τον Κάρλος Αλκαράθ. 

Η έλευση του Χούμπερτ Χουρκάτς (πρώτος επιλαχόντας σε περίπτωση απόσυρσης ενός από τους 8 παίκτες) από το Μόντε Κάρλο στο Τορίνο, ενέτεινε την ανησυχία για την κατάσταση του Έλληνα τενίστα, ωστόσο το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες από ιταλικά ΜΜΕ, οι γιατροί έδωσαν το “πράσινο φως” για να αγωνιστεί στην πρεμιέρα της Κυριακής. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Τσιτσιπάς μετά από μια χρονιά με αρκετές δυσκολίες και πολλά σκαμπανεβάσματα, στο τέλος και μετά από το ασιατικό swing, κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα του φτάνοντας σε 3 διαδοχικούς ημιτελικούς σε Αμβέρσα, Βιέννη και Παρίσι. 

Στο τελευταίο 1000άρι της σεζόν στο Παρίσι, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να σημειώσει και την πρώτη νίκη της σεζόν κόντρα σε παίκτη της πρώτης 10άδας (Αλεξάντερ Ζβέρεφ), έφτασε τις 50 νίκες για 3η σερί χρονιά, αλλά και τις 300 στην καριέρα του κάνοντας ένα πολύ καλό φινάλε με 8 νίκες σε 11 αναμετρήσεις. 

Εξαιρετική περίοδο ωστόσο διανύει και ο Σίνερ με τον Ιταλό να κατακτά δύο τίτλους τους τελευταίους δύο μήνες σε Πεκίνο και Βιέννη και μάλιστα απέναντι στον ίδιο αντίπαλο (Ντανιίλ Μεντβέντεφ). 

Ο Ιταλός μετράει 13 νίκες στα τελευταία 15 παιχνίδια, γεγονός που τον έχει φέρει στο Νο4 του κόσμου, ενώ στο Τορίνο θα έχει την ευκαιρία να παίξει μπροστά στους συμπατριώτες του και να διορθώσει την εικόνα που είχε πέρσι, όταν χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον Ματεό Μπερετίνι που αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού. 

Τσιτσιπάς και Σίνερ έχουν αναμετρηθεί 7 φορές στο παρελθόν με τον Έλληνα τενίστα να έχει μεγάλο προβάδισμα (5-2), αλλά τον Ιταλό να έχει κερδίσει την τελευταία τους αναμέτρηση τον περασμένο Φεβρουάριο στο indoor τουρνουά του Ρότερνταμ με straight sets. 

Στις 19:30 GR θα ξεκινήσει το δεύτερο παιχνίδι του ομίλου στα διπλά με τους Μαρσέλ Γκρανογιέ (Ισπανία) και Οράσιο Σεμπάλος (Αργεντινή) κόντρα στους Σαντιάγκο Γκονζάλεζ (Μεξικό) και Εντουάρντ Ροζέρ-Βασελάν (Γαλλία), ενώ το πρόγραμμα της Κυριακής θα ολοκληρώσουν οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Χόλγκερ Ρούνε σε μια αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 22:00 GR. 

Τζόκοβιτς και Ρούνε κοντράρονται μια εβδομάδα μετά από την αναμέτρησή τους στο Παρίσι, εκεί όπου ο Σέρβος χρειάστηκε να κάνει μια μεγάλη ανατροπή για να φτάσει στη νίκη και στη συνέχει στην κατάκτηση του τίτλου. 

Ο Σέρβος απέχει μόλις μια νίκη από το να σφραγίσει και τυπικά το Νο1 του κόσμου στο τέλος της σεζόν για 8η φορά στην καριέρα του, ενώ παράλληλα θέλει να διατηρήσει το αήττητο σερί έχοντας φτάσει τις 18 σερί νίκες από την ήττα του στον τελικό του Wimbledon κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ. 

Από την άλλη ο Ρούνε, ο τελευταίος που κατάφερε να μπει στην τελική 8άδα του Τορίνου, έσωσε στο τέλος της σεζόν, με τον Δανό να αφήνει πίσω του το 1-8 από το Wimbledon μέχρι τα τελευταία δύο τουρνουά της χρονιάς σε Βασιλεία και Παρίσι.

Όλα αυτά με τη συνδρομή και του νέου του προπονητή και πρώην του Νόβακ Τζόκοβιτς, Μπόρις Μπέκερ, ο οποίος οδήγησε τον 20χρονο μέχρι τα ημιτελικά της Βασιλείας, αλλά και τα προημιτελικά του Μπερσί εκεί όπου ηττήθηκε πολύ δύσκολα από τον σημερινό του αντίπαλο. 

Πρόγραμμα

Κυριακή 12 Νοεμβρίου

Ντόντιγκ (Κροατία)/Κράιτσεκ (ΗΠΑ) – Γκονζάλεζ/Μολτένι (Αργεντινή)  13:00 GRΓιάνικ Σίνερ (Ιταλία) – Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα) 15:30 GRΓκρανογιέ (Ισπανία)/Σεμπάλος (Αργεντινή) – Γκονζάλεζ (Μεξικό)/Ροζερ Βασελάν (Γαλλία) 19:30 GRΝόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) – Χόλγκερ Ρούνε (Δανία) 22:00 GR

The post ATP Finals: Ξεκινάει η γιορτή των καλύτερων της σεζόν appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα