ATP Finals: Ο νόμος του Μεντβέντεφ! (vids)

Τον Νοέμβριο του 2019, στην ίδια διοργάνωση, ο Ζβέρεφ έφτανε στην 5η του νίκη κόντρα στον Μεντβέντεφ κάνοντας το 5-1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Έκτοτε, όμως, ο Ρώσος δείχνει να έχει πάρει τον… αέρα του Γερμανού κατακτώντας τα πέντε επόμενα παιχνίδια! 

Έτσι, μετά από τη νίκη του στα ημιτελικά του Παρισιού πριν από δέκα ημέρες, ο Νο2 του κόσμου νίκησε και πάλι τον Ζβέρεφ, αυτή τη φορά πιο δύσκολα, με 6-3, 6-7(3), 7-6(6) φτάνοντας τις επτά σερί νίκες στη διοργάνωση, αλλά και στις 56 τη φετινή σεζόν (56-12).

Μάλιστα, μετά την απόσυρση

του Ματέο Μπερετίνι λόγω τραυματισμού, εξασφάλισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά του θεσμού, για 2η συνεχόμενη σεζόν!

Make that 7 wins-in-a row at the #NittoATPFinals for Medvedev:

Zverev (2020)
Djokovic
Schwartzman
Nadal
Thiem
Hurkacz (2021)
Zverev@DaniilMedwed pic.twitter.com/GMLyyUWtFq

Tennis TV (@TennisTV) November 16, 2021

Το παιχνίδι μπορεί να μην είχε ποιότητα και τον πρώτο λόγο να είχαν τα service με τον Μεντβέντεφ να κλείνει το παιχνίδι με 14 άσους και τον Ζβέρεφ με 18, ωστόσο ήταν δραματικό μέχρι το τέλος παρά το γεγονός ότι είδαμε μόλις ένα(!) break κι αυτό στο πρώτο service game του αγώνα! 

Ο Ζβέρεφ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 40 winners, αλλά και 40 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που ο Μεντβέντεφ είχε 36 winners και 34 αβίαστα λάθη.

Ένα break ήταν αρκετό…

Στο 1ο set ο Μεντβέντεφ θα κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά. Ένα γρήγορο break και από εκεί και πέρα συνέπεια στο service. Ο Ρώσος έλεγξε τα πάντα στο κορτ παίζοντας το παιχνίδι των μεγάλων ράλι, “έσβησε” και τις τρεις απειλές του Ζβέρεφ και παραχωρώντας μόλις τρεις πόντους στα τελευταία τρία service-games έφτασε στην κατάκτηση του set με 6-3 μετά από 38 λεπτά.

Τα πράγματα-και παραδοσιακά-έγιναν δύσκολα για τον Γερμανό, ο οποίος ποτέ δεν είχε καταφέρει να γυρίσει παιχνίδι σε ATP Finals όντας πίσω στα set, αλλά το κυριότερο δεν είχε ποτέ κάνει ανατροπή απέναντι στον Μεντβέντεφ

Το foot-fault που έκανε τη διαφορά…

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Μεντβέντεφ πήγε και πάλι να “χτυπήσει” με τον ίδιο τρόπο, όμως αυτή τη φορά ο Ζβέρεφ κατάφερε να “σβήσει” τα δύο break-points του Ρώσου και μετά από ένα 7λεπτο game πήρε προβάδισμα με 1-0. 

Ο Μεντβέντεφ απείλησε και πάλι στο 7ο game τον Ζβέρεφ με το αποτέλεσμα όμως να είναι το ίδιο και τον Γερμανό να φτάνει για μια ακόμη φορά σε ένα δύσκολο hold. Οι διαφορές των δύο παικτών λύθηκαν στο tie-break, με τονν Μεντβέντεφ να φτάνει πρώτος σε μίνι break (1/0). 

Ωστόσο στη συνέχεια ο Ζβέρεφ θα κάνει δύο μίνι break στο service του Ρώσου με το δεύτερο, το οποίο προήλθε από…foot-fault του Ρώσου σε μια απόφαση πάντως που ήταν αρκετά υπερβολική. 

That is tight.#NittoATPFinals pic.twitter.com/Gsccq1QcKO

ATP Tour (@atptour) November 16, 2021

Το 2/1 έγινε 4/1 υπέρ του Ζβέρεφ, ο οποίος όχι μόνο κράτησε το service του, αλλά στο τέλος έκανε ένα ακόμη μίνι break κλείνοντας στο set με 19 αβίαστα λάθη μεν, αλλά έχοντας ισοφαρίσει σε 1-1.

Αλύγιστος Μεντβέντεφ

Στο decider set ξεκίνησε με τους Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ να προστατεύουν το service τους παραχωρώντας ο καθένας από 6 πόντους στον άλλον, ενώ δεν απειλήθηκαν από break-point. Ο Ζβέρεφ από την πλευρά του έδειχνε να μπαίνει μέσα στο παιχνίδι του Μεντβέντεφ δείχνοντας υπομονή στα μεγάλα ράλι που τον οδηγούσε ο Ρώσος. 

Όλα αυτά μέχρι το 10ο game (5-5) εκεί όπου ο Ζβέρεφ θα φτάσει σε break-point για πρώτη φορά μετά από τις αρχές του πρώτου set, με τον Μεντβέντεφ ωστόσο να το σβήνει σε άμεσα παίρνοντας και πάλι προβάδισμα με 6-5.

Μοιραία το παιχνίδι οδηγήθηκε και σε 2ο tie-break με τον Ζβέρεφ να ξεκινάει καλύτερα παίρνοντας προβάδισμα με 3/1 και 4/2, αλλά τον Μεντβέντεφ με τρεις σερί πόντους να κάνει το 5/4 εκμεταλλευόμενος τα κρίσιμα λάθη του Γερμανού. 

Ο Ρώσος έφτασε μάλιστα και σε match-point (6/4), με τον Ζβέρεφ να το σβήνει μειώνοντας σε 6/5, ενώ στη συνέχεια με τον Μεντβέντεφ να έχει τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς, ο Ζβέρεφ έφερε το tie-break στην ισοπαλία (6/6) σβήνοντας και το 2ο match-point του Ρώσου! 

Stayed cool

The moment @DaniilMedwed defeated Zverev in their tight Turin meeting!#NittoATPFinals pic.twitter.com/yb8xkYpHcy

Tennis TV (@TennisTV) November 16, 2021

Ωστόσο, στη συνέχεια ο Μεντβέντεφ μ’ έναν δικό του πόντο στο service του κι ένα μίνι break, μετά από ένα λάθος υπό πίεση του Γερμανού, κατάφερε να φτάσει στην 5η σερί νίκη κόντρα στον Νο3 του κόσμου.

ATP FINALS 2021 SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post ATP Finals: Ο νόμος του Μεντβέντεφ! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα