Σάκκαρη: “Θα κάνω τα πάντα για να περάσω στον τελικό” (vid)

Η Μαρία Σάκκαρη, μετά από έναν επικό αγώνα που είχε τα πάντα, κατάφερε να γράψει και πάλι ιστορία φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά στο ντεμπούτο της στους τελικούς της WTA.

Η Ελληνίδα τενίστρια πάλεψε τον κάθε πόντο κόντρα στην Νο2 του κόσμου Αρίνα Σαμπαλένκα, κατάφερε να γυρίσει και τα 3 sets (αν και στο 2ο λύγισε στο tie-break) και να σημειώσει τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα της μέχρι την επόμενη…

Η 26χρονη μίλησε τόσο για τη νίκη της απέναντι σ’ έναν τόσο δυνατό αντίπαλο, για τις συνθήκες, για την εκπληκτική ατμόσφαιρα,

αλλά και για το παιχνίδι της Τρίτης (16/11) απέναντι στην πλέον φορμαρισμένη τενίστρια των τελευταίων μηνών, Ανέτ Κόνταβεϊτ. 

“Προφανώς η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα για μένα.”, είπε η Νο6 του κόσμου. “Είμαι πολύ χαρούμενη που εξακολουθώ να παίζω με την καρδιά μου να και να δίνω την ψυχή μου στο κορτ παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 11 μήνες από την έναρξη της σεζόν. Αυτό που θέλω είναι απλά να απολαύσω τον ημιτελικό.”

Για την Μαρία Σάκκαρη αυτός ήταν ο πρώτος βραδινός αγώνας στο Μεξικό, σε αντίθεση με την Σαμπαλένκα που έπαιξε όλα τα παιχνίδια βράδυ, κάτι που όμως δεν επηρέασε την Ελληνίδα τενίστρια, παρά το γεγονός ότι είχε κάνει μόλις μία βραδινή προπόνηση στην Γουαδαλαχάρα.

“Ήταν ο πρώτος μου βραδινός αγώνας κι αυτό έπαιξε τεράστιο ρόλο στο παιχνίδι μου και στη συμπεριφορά που είχαν οι μπάλες. Έκανα μόνο μια βραδινή προπόνηση πριν από το τουρνουά επομένως ήταν μια καινούργια συνθήκη για εμένα”, τόνισε. 

"It's my first big win in Mexico and I think I will never forget it"@mariasakkari | #AKRONWTAFinals pic.twitter.com/eCRFID9fvV

wta (@WTA) November 16, 2021

“Η Αρίνα είναι πολύ ψηλή και είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει το service της, ωστόσο κατάφερα να βρω έναν ρυθμό κι ένα πλάνο το οποίο λειτούργησε κι εγώ απλά το ακολούθησα.”

“Νομίζω ότι ήταν ένα παιχνίδι με εναλλαγές συναισθημάτων και από τις δύο πλευρές. Μία έκανα εγώ break, μία εκείνη, ήταν απλά το ποια θα εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες. Νομίζω στο τέλος ότι απλά έπαιξα με την καρδιά μου και ανέτρεψα την κατάσταση.”

Όσο για το αν την επηρέασε το γεγονός ότι είχε χάσει τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια κόντρα στην Σαμπαλένκα η Σάκκαρη απάντησε: “Την τελευταία φορά που είχαμε παίξει ήταν στην αρχή της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι. Νομίζω ότι το επίπεδο μου από τότε έχει αλλάξει.”

“Πλέον είμαι πολύ κοντά στις παίκτριες που βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη. Η θέση μου στο ranking, αλλά και τα αποτελέσματά μου το δείχνουν. Πλησιάζω ακόμα πιο κοντά σε αυτές. Απέδειξα στον εαυτό μου και σε όλους ότι μπορώ να τις νικήσω όπως έκανα σήμερα.”

Όσο για τον ημιτελικό κόντρα στην Κόνταβεϊτ η Σάκκαρη είπε: “Της είχα πει στη Μόσχα (σ.σ. Kremlin Cup) ότι θα τη δω στο Μεξικό. Χαίρομαι που είναι εδώ γιατί είναι πολύ καλός άνθρωπος και το αξίζει.”

“Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από το ποια θα βρεθεί στην καλύτερη ημέρα. Θα παλέψω γι’ αυτό και θα κάνω ό,τι μπορώ για να προκριθώ στον τελικό. Θέλω πραγματικά να απολαύσω τον αγώνα γιατί η ατμόσφαιρα εδώ είναι απλά εξωπραγματική!”

“Η αλήθεια είναι ότι δεν θα έχω αρκετό χρόνο μπροστά μου για να ξεκουραστώ. Ωστόσο, το επίπεδο της φυσικής μου κατάστασης είναι ένα από τα καλύτερα του Tour, χωρίς να θέλω να φανώ αλαζονική, αλλά πιστεύω ότι η φυσική κατάσταση είναι ένα από τα δυνατά μου σημεία.”

“Θα κάνω τα πάντα για να ανακάμψω. Θα προσπαθήσω απλά να εκμεταλλευτώ όλα αυτά τα θετικά στοιχεία που ένιωσα στο κορτ σήμερα.”

WTA FINALS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-9h)

The post Σάκκαρη: “Θα κάνω τα πάντα για να περάσω στον τελικό” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα