ATP Finals: Θρυλικές αναμετρήσεις του παρελθόντος

Το ATP Finals 2020, που διοργανώνεται φέτος για τελευταία φορά στην O2 Arena του Λονδίνου, είναι το τελευταίο και πιο σημαντικό τουρνουά της σεζόν, μετά τα τέσσερα Grand Slams. Tην επόμενη σεζόν η διοργάνωση θα μεταφερθεί από την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου στο Τορίνο της Ιταλίας.

Στην ιστορία του year-end Master, έχουν πραγματοποιηθεί θρυλικές αναμετρήσεις.

Ένας από τους κορυφαίους αγώνες του ΑTP Finals είναι αυτός μεταξύ του

Άντι Μάρεϊ και του Μίλος Ραόνιτς το 2016. Εκείνη τη σεζόν ο Μάρεϊ νίκησε στα ημιτελικά του Λονδίνου τον Καναδό Μίλος Ραόνιτς μετά από έναν μαραθώνιο 3 ωρών και 38 λεπτών, το μεγαλύτερο αγώνα όλων των εποχών των Finals, με 5-7, 7- 6, 7-6.

Τελικά θριάμβευσε στον τελικό εναντίον του Τζόκοβιτς, επικρατώντας με 6-3, 6-4. Έτσι κέρδισε το τουρνουά για πρώτη φορά στην καριέρα του, τερματίζοντας εκείνη τη σεζόν μάλιστα στο Νο.1 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Μια ακόμη αξιομνημόνευτη αναμέτρηση είναι αυτή ανάμεσα στον Νταβίντ Ναλμπαντιάν και τον Ρότζερ Φέντερερ το 2005 στην Σαγκάη. Ο Αργεντίνος τενίστας νίκησε σε νίκησε τον Ελβετό, με 6–7(4), 6–7(11), 6–2, 6–1, 7–6(3). Η νίκη αυτή του Νταβίντ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην πρόσφατη ιστορία του τένις.

Από τα πιο ιστορικά  και συναρπαστικά παιχνίδια του ATP Finals είναι αναμφίβολα και αυτό μεταξύ του Πιτ Σάμπρας και του Μπόρις Μπέκερ στο Ανόβερο το 1996. Τα απίστευτα drop-shots, οι θεαματικοί winners και τα τρομερά τρεξίματα ήταν μερικά από τα highlights αυτού του θεαματικού αγώνα ανάμεσα στον Πιτ Σάμπρας και τον Μπόρις Μπέκερ. Ο Έλληνοαμερικάνος επικράτησε του Γερμανού επικράτησε, με 3-6, 7-6(5), 7-6(4), 6-7(11), 6-4.

Γιάννης Μαύρος

The post ATP Finals: Θρυλικές αναμετρήσεις του παρελθόντος appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα