ATP Finals: Φεύγουν από το Λονδίνο!

15:48 9/8/2018 - Πηγή: Tennis24
Με δηλώσεις του, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΑΤΡ Κρις Κερμόουντ, έκανε γνωστό πως μετά το 2020 τα ATP Finals στο τέλος της κάθε χρονιάς, θα μεταφερθούν σε διαφορετική πόλη, σταματώντας την παράδοση των 12 σερί ετών πραγματοποίησής τους στο Λονδίνο της Αγγλίας…

Από το 2009, τα ATP Finals, μια εκ των κορυφαίων διοργανώσεων κάθε χρόνο στο τένις, που συμπεριλαμβάνει τους οκτώ καλύτερους τενίστες της χρονιάς οι οποίοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε ένα τουρνουά τύπου Round Robin ώστε να αναδειχθεί ο καλύτερος της σεζόν, διεξάγονται

στο Λονδίνο.

Ο Κρις Κερμόουντ πάντως, το απόλυτο αφεντικό της ΑΤΡ αυτήν την στιγμή δηλαδή, με δηλώσεις του την Τετάρτη γνωστοποίησε πως το 2020 θα είναι η τελευταία σεζόν που τα Finals θα γίνουν στην πρωτεύουσα της Αγγλίας.

Αυτό, γιατί τον ερχόμενο Μάρτιο θα αποφασιστεί από την ΑΤΡ ο τόπος που θα μεταφερθεί η διοργάνωση, με πόλεις της Άπω Ανατολής πλέον να είναι τα φαβορί. Ο θεσμός παλαιότερα έχει γίνει σε Νέα Υόρκη, Σανγκάη, Λισαβόνα, Τόκιο και Αννόβερο.

Από το 2009 που γίνονται στο Λονδίνο, τα Finals έχουν μεγάλη επιτυχία, με την Ο2 Arena να πλημμυρίζει από κόσμο καθ’ όλη την εβδομάδα που διεξάγεται το τουρνουά. Ενδεικτικό το ότι πέρσι περισσότεροι από 250.000 θεατές παρακολούθησαν αγώνες.

“Η ιστορία της διοργάνωσης στο Λονδίνο έχει απόλυτη επιτυχία, για αυτό και θα συνεχίσουμε να κάνουμε την συγκεκριμένη διοργάνωση στην O2 Arena τα επόμενα τρία χρόνια.

Το κύρος το θεσμού είναι ιδιαίτερα υψηλό και το στάτους των τελικών είναι άπιαστο την συγκεκριμένη στιγμή, αυτό δεν σημαίνει όμως πως θα γίνονται για πάντα στο Λονδίνο τον Μάρτιο θα επιλέξουμε την νέα τοποθεσία, η οποία θα ισχύει από το 2021 και έπειτα”, τόνισε ο Κερμόουντ.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post ATP Finals: Φεύγουν από το Λονδίνο! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα