37αρης και υπερήφανος – VIDEO

Με το κεφάλι ψηλά και γεμάτος περηφάνια για μια σπουδαία σεζόν, φεύγει από το Λονδίνο ο Ρότζερ Φέντερερ

Μπορεί να μην κατάφερε να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο στο ATP Finals εδώ και οχτώ χρόνια αλλά ούτε και τον 100ο τίτλο της καριέρας του, ωστόσο ο Ρότζερ Φέντερερ μόνο λυπημένος δεν φεύγει από το Λονδίνο.

Μια δύσκολη, έντονη, απαιτητική και με σκαμπανεβάσματα σεζόν, ολοκληρώθηκε για τον κορυφαίο όλων των εποχών και πλέον στο μυαλό του βρίσκεται μόνο μερικές ημέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης μαζί με την οικογένειά του.

Ο 37χρονος

Ελβετός, ηττήθηκε με 7-5, 7-6 από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα ημιτελικά του ATP Finals και στη συνέχεια έδωσε την τελευταία συνέντευξη Τύπου της χρονιάς.

“Πρέπει να σας πω ότι είμαι πολύ υπερήφανος που στα 37 μου χρόνια παραμένω τόσο ανταγωνιστικός και χαρούμενος που παίζω τένις. Από αυτή την οπτική, όσο στεναχωρημένος και να είμαι από την ήττα σήμερα, γενικά είμαι πολύ χαρούμενος για τη σεζόν που πραγματοποίησα. Ήταν μια ιστορική χρονιά κατά κάποιον τρόπο. Επέστρεψα στο Νο1 και αυτό ηταν μια σπουδαία στιγμή στη ζωή μου και στην καριέρα μου γιατί ποτέ δεν πίστευα ότι θα το καταφέρω ξανά” είπε χαρακτηριστικά ο Φέντερερ.

Κάνοντας μια ανασκόπηση στη χρονιά, ο RF θυμήθηκε τον καλό του φίλο, Πιτ Σάμπρας…

“Ο Πιτ κάποτε είπε: ‘Αν έχεις κερδίσει ένα Slam, τότε η χρονιά είναι καλή’. Έτσι, η σεζόν ξεκίνησε τέλεια για μένα. Έπαιξα σούπερ στην Αυστραλάι καλά. Ανυπομονώ να επιστρέψω εκεί να υπερασπιστώ τον τίτλο μου”.

“Το δεύτερο μισό της χρονιάς θα μπορούσε να ήταν καλύτερο. Πάντα έχω υψηλές προσδοκίες από τον εαυτό μου. Είμαι χαρούμενος που έδωσα στον εαυτό μου ευκαιρίες στο δεύτερο μισό. Ίσως έχασα κανά δυο κλειστά ματς που αν τα έπαιρνα θα άλλαζαν αρκετά τα πράγματα για μένα”

Πέρα από τον 20ο τίτλο Grand Slam της καριέρας του στη Μελβούρνη, ο Φέντερερ κατέκτησε άλλους τρεις τίτλους (Ρότερνταμ, Στουτγκάρδη, Βασιλεία) φτάνοντας τους 99 τίτλους καριέρας ενώ θα τερματίσει στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω από τους Τζόκοβιτς και Ναδάλ.

The post 37αρης και υπερήφανος – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα