100 νίκες στο Wimbledon ο Βασιλιάς

Ο Ρότζερ Φέντερερ έγινε ο πρώτος στην ιστορία που φτάνει τις 100 νίκες σε ένα Grand Slam

Ιστορικές προεκτάσεις είχε η νίκη του Ρότζερ Φέντερερ επί του Κέι Νισικόρι στα προημιτελικά του Wimbledon, αφού ο 37χρονος Ελβετός έφτασε τις 100 νίκες στο αγαπημένο του Major.

Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, κατά τη διάρκεια του Championships, ξεπέρασε το ρεκόρ του Τζίμι Κόνορς που είχε 98 νίκες στο US Open

και θέτει ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ που είναι δύσκολο να ξεπεραστεί, αν και ο Ναδάλ απειλεί αυτό το ρεκόρ στο Roland Garros.

“Είναι ξεχωριστό. Είναι πολλά τα χρόνια που έρχομαι εδώ. Αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να κερδίσω πολλά ματς. Δεν το σκεφτόμουν κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα. Ούτε μια φορά. Μου το θύμισαν από το κοινό, όταν υπέγραφα αυτόγραφα και δέχτηκα συγχαρητήρια για την 100η νίκη. Είναι ωραίο γιατί κοιτάω πίσω μου και κάποιες από τις 100 νίκες, ήταν ξεχωριστές. Σήμερα ήταν ένα εξίσου σημαντικό παιχνίδι και η πρόκριση με φέρνει αντιμέτωπο με τον Ράφα στα ημιτελικά. 100 νίκες εδώ στο Wimbledon. Ποιος θα το φανταζόταν; Εγώ πάντως, όχι” είπε ο Φέντερερ.

Πλέον, ο μαέστρος θα έχει την ευκαιρία στο Australian Open 2020 να φτάσει τις 100 νίκες και στο πρώτο Grand Slam της σεζόν ενώ το ρεκόρ του φαίνεται να απειλείται μόνο απ’τον Ναδάλ που μετράει 93 νίκες στο Γαλλικό Όπεν.

Most Wins By Grand Slam

 Tournament Player Wins Australian Open Roger Federer 97 Roland Garros Rafael Nadal 93 Wimbledon Roger Federer 100 US Open Jimmy Connors 98

O Φέντερερ κυνηγάει άλλο ένα ρεκόρ στο Wimbledon. Αν κατακτήσει τον τίτλο στο θρυλικό τουρνουά, θα γίνει ο πρώτος στην Open Era που καταφέρνει να κερδίσει πέντε Grand Slam μετά τα 30 του χρόνια. Αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί με τους Ροντ Λέιβερ, Ράφαελ Ναδάλ και Κεν Ρόσεγουολ που έχουν από τέσσερα.

WIMBLEDON CHAMPIONSHIPS MEN’S DRAW | OOP (-2h)

The post 100 νίκες στο Wimbledon ο Βασιλιάς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα