ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | «Στοπ στον Σπανούλη»

Ο Νέιθαν Τζαβάι μίλησε στο superbasket.gr για την αποψινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα. Ο Αυστραλός σέντερ εξήγησε πως η ομάδα του θα φτάσει στη νίκη αν καταφέρει να βάλει… φρένο στον Βασίλη Σπανούλη.

Ο 27χρονος σέντερ των «μπλαουγκράνα» τόνισε πως για την ομάδα του μόνο αδιάφορο δεν είναι το συγκεκριμένο

ματς, διαφώνησε με αυτούς που υποστηρίζουν πως οι Καταλανοί έχουν «κλειδώσει» την πρωτιά στον όμιλο και αποκάλυψε το… μυστικό της νίκης για την παρέα του.

Πολλοί θεωρούν πως είστε το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου την οποία σχεδόν έχετε εξασφαλίσει. Συμφωνείς με την άποψη αυτή;

«Σε καμία περίπτωση. Απομένουν ακόμη πέντε παιχνίδια και ακόμη δεν μπορούμε να πούμε το παραμικρό. Σίγουρα έχουμε ένα προβάδισμα, αλλά μέχρι εκεί. Το ματς με τον Ολυμπιακό είναι κάτι σαν τελικός για εμάς και θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη».

Τι θεωρείς πως έχει αλλάξει στις δύο ομάδες από την προ διμήνου αναμέτρηση σας;

«Πολλά. Έχουμε μπει στην τελική ευθεία της σεζόν και πιστεύω πως οι δύο ομάδες είναι πιο κουρασμένες, αλλά και πιο δεμένες. Έχουν αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη χημεία και νομίζω πως τόσο εμείς όσο και ο Ολυμπιακός βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση τον τελευταίο μήνα. Γι’ αυτό και περιμένω να γίνει ένα σπουδαίο ματς».

Πού εκτιμάς πως θα κριθεί το παιχνίδι;

«Σίγουρα στον έλεγχο του ρυθμού και στην άμυνα μας επάνω στον Σπανούλη. Θέλουμε να τον περιορίσουμε γιατί από τα δικά του χέρια περνάνε όλα. Εάν τον βγάλουμε εκτός ρυθμού, τότε θα φτάσουμε πολύ κοντά στη νίκη γιατί πρόκειται για κομβικό παίκτη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού».

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου είχατε «χτυπήσει» πολύ μέσα από τη ρακέτα τόσο με εσένα όσο και με τους Τόμιτς και Μάικλ. Θα ακολουθήσετε την ίδια τακτική; Εκεί είναι το τρωτό σημείο των αντιπάλων σας;

«Στο πρώτο ματς μας είχε βγει αυτή η τακτική που είχαμε σχεδιάσει. Αλλά τώρα θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πως θα εξελιχθεί μια αναμέτρηση. Σίγουρα θέλουμε η μπάλα να περάσει στη ρακέτα και να κάνουμε παιχνίδι από εκεί, αλλά έχουμε ετοιμάσει και πολλά ακόμη πράγματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα