ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | «Ποιος μπορεί να σταματήσει τον Σπανούλη;»

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί απόψε (21:00, NS2) την Κάχα Λαμποράλ και όπως παραδέχτηκε ο Μπραντ Όλεσον, μιλώντας στο superbasket.gr, η ομάδα του πρέπει να βρει τρόπο να σταματήσει τον Βασίλη Σπανούλη.

Την προηγούμενη σεζόν ο Μπραντ Όλεσον ήταν από τους κορυφαίους της Κάχα Λαμποράλ στην Ευρωλίγκα. Οι Βάσκοι, όμως, θέλουν να ξεχάσουν αυτή τη χρονιά μιας και έμειναν εκτός συνέχειας από την πρώτη κιόλας φάση. Ο Αμερικανός

γκαρντ, όπως τόνισε στο superbasket.gr, θέλει να αφήσει πίσω του τη χρονιά που πέρασε και να αποδείξει, μαζί με την παρέα του, πως ήταν απλά μια κακή παρένθεση. Οι Βάσκοι αρχίζουν τη φετινή περιπέτεια τους στην Ευρωλίγκα από το ΣΕΦ με τον Μπαρντ Όλεσον να τονίζει πως η ομάδα του θα έχει τύχη στο αποψινό παιχνίδι μόνο αν βρει τρόπο να σταματήσει τον Βασίλη Σπανούλη.

Ποιο πιστεύεις πως θα είναι το «κλειδί» για το αποψινό παιχνίδι;

«Τα πράγματα είναι εύκολα και ξεκάθαρα όταν αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό. Αν θες να τον νικήσεις, πρέπει να σταματήσεις τον Σπανούλη. Αυτό θα επιχειρήσουμε να κάνουμε και εμείς. Αλλά ποιος μπορεί να το καταφέρει; Αποδείχτηκε πέρσι πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να βάλεις stop σε αυτόν τον παίκτη. Είναι ο άνθρωπος που κάνει όλη τη δουλειά στον Ολυμπιακό. Γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε και να περιορίσουμε όλους τους υπόλοιπους. Νομίζω αυτό θα είναι το κλειδί της αναμέτρησης, η άμυνα που θα παίξουμε».

Έχετε δώσει δύο παιχνίδια στο ισπανικό πρωτάθλημα και έχετε παρουσίαση δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα. Ποια είναι η πραγματικά της Κάχα κατά τη γνώμη σου;

«Θεωρώ πως δεν είναι κανένα από αυτά τα δύο ματς αντιπροσωπευτικά για το ποια είναι η εικόνα της ομάδας μας. Έχουμε πολλούς τραυματισμούς και ακόμη δεν μπορούμε να αποδώσουμε αυτό που θέλουμε. Είναι δύσκολο να συγκεντρωθούμε με τόσα προβλήματα, κάθε μέρα παίκτες μπαίνουν και βγαίνουν από τις προπονήσεις, κάτι που κάνει τη ζωή μας πιο δύσκολη. Θεωρώ πως όταν περάσει ο καιρός αυτός και επιστρέψουν όλοι, θα δείτε μια εξαιρετική Κάχα».

Πέρσι μείνατε εκτός συνέχειας από την πρώτη φάση κιόλας. Φέτος, η περσινή αποτυχία θα αποτελέσει έξτρα κίνητρο;

«Είμαστε και πάλι σε έναν εξαιρετικά δύσκολο όμιλο. Όπως και πέρσι. Πέρσι θεωρώ πως δεν είχαμε και την τύχη με το μέρος μας καθώς καμία ισοβαθμία δεν μας ευνοούσε. Πιστεύω πως θα αποτελέσει κίνητρο η περσινή αποτυχία και θα καταφέρουμε να προκριθούμε στο TOP-16 που είναι και ο πρωταρχικός μας στόχος για φέτος».

Keywords
Τυχαία Θέματα