ΡΩΣΙΑ | Βουγιούκας: "Άλλο Ούνιξ, άλλο Παναθηναϊκός"

Σαν εμπειρία ζωής είδε τη μετακίνησή του από τον Παναθηναϊκό στην Ούνιξ ο Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα του Καζάν έχει στόχο να φτάσει στο Final 4 του Eurocup και να κατακτήσει τη VTB League.

Ο διεθνής σέντερ μίλησε στον "NovaΣΠΟΡ FM 94,6" για τη μέχρι τώρα παρουσία του στη Ρωσία και το πώς τον αντιμετωπίζει ο σύλλογος, ενώ παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του να φορέσει

ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο.

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Ούνιξ: «Είναι κάτι διαφορετικό όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό και έχεις στόχο τους τρεις τίτλους και πας σε μία ομάδα που δεν έχει τους ίδιους. Στην Ούνιξ έχουμε φέτος στόχο να φτάσουμε στο Final 4 του Eurocup και να κατακτήσουμε τη VTB League. Δεν είμαστε Παναθηναϊκός, αλλά υπάρχουν στόχοι. Είναι σημαντικό που είμαι μαζί με τον Κώστα (Καϊμακόγλου) γιατί βοηθά αρκετά ο ένας τον άλλον, εντός και εκτός παρκέ».

Για την αντιμετώπιση των Ελλήνων παικτών στο εξωτερικό: «Είναι περίεργο για εμένα, γιατί πρώτη φορά στην καριέρα μου νιώθω ξένος στην ομάδα. Τουλάχιστον στο Καζάν μας προσέχουν. Μπορεί να είναι πρόβλημα η γλώσσα, καθώς δεν μιλούν όλοι αγγλικά».

Για ποιο λόγο έφυγε από την Ελλάδα: «Από τη μία, ο Παναθηναϊκός ήθελε να χτιστεί από την αρχή και από την άλλη, η οικονομική προσφορά ήταν καλύτερη από την Καζάν. Το είδα σαν εμπειρία ζωής, η οποία στο τέλος θα φανεί καλή ή κακή. Πιστεύω πως είμαι σε καλή ηλικία για να παίξω στην Ευρώπη. Δυστυχώς τα πράγματα έχουν δυσκολέψει αρκετά στην Ελλάδα».

Για το μπάσκετ στην Ελλάδα: «Παίζει ο αδερφός μου στον Κολοσσό και μου λέει διάφορα. Είναι ευχαριστημένος μέχρι στιγμής, αλλά ο Κολοσσός ξέρουμε πως είναι από τα καλύτερα σωματεία. Ξέρω πως περνούν δύσκολα στην Ελλάδα, καθώς οι μισθοί έχουν πέσει πολύ, ενώ δεν ξέρεις αν θα πάρεις τα λεφτά που έχεις συμφωνήσει».

Για τον Πανιώνιο και τις αναμετρήσεις στο Eurocup: «Ευχαριστημένοι που θα γυρίσουμε στην Αθήνα με αφορμή το ματς με τον Πανιώνιο. Είναι μία ταλαντούχα ομάδα και σίγουρα δεν θα είναι εύκολα τα ματς».

Για την κρίση και το κατά πόσο θα βοηθήσει στη συμμετοχή νέων παικτών: «Είναι ένα συν, γιατί θα μπορούν να παίξουν κάποιοι Έλληνες περισσότερο, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όμως, υπάρχει και το παράδειγμα στη Ρωσία, όπου οι ομάδες υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν δύο γηγενής ταυτόχρονα».

Για την Ούνιξ Καζάν: «Είμαστε μία καινούρια ομάδα που χτίζεται. Μπορεί να μην ξεκινήσαμε τόσο καλά, αλλά θα γίνουμε καλύτεροι στην πορεία».

Για την Εθνική ομάδα: «Από 15 χρονών παίζω στην Εθνική. Μακάρι να κάνω μία καλή χρονιά και να με καλέσουν ξανά. Κανείς δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα από αυτό που έγινε τότε. Ήταν έκπληξη όταν το έμαθα και παραμένει για μένα. Για μένα δεν ήταν κάτι που έγινε στην πραγματικότητα. Αν με καλέσουν ξανά θα ήθελα να πάω εννοείται».

Keywords
Τυχαία Θέματα