ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Παπαχριστόπουλος: «Το ταβάνι είναι ακόμα ψηλότερα» (pics)

Ο ερχομός του 2013 βρήκε τον Αετό να… πετάει πάνω από τα παρκέ της Β’ Εθνικής και η αγάπη και το μεράκι του Κώστα Παπαχριστόπουλου, πρόεδρου της ομάδας του Αγίου Παντελεήμονα, αποτελούν τις εγγυήσεις για τις «πτήσεις» του.

Ο Κώστας Παπαχριστόπουλος μίλησε στο superbasket.gr κατά την διάρκεια της κοπής της πίτας του Αετού – στην εκδήλωση (2/2) μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν οι κ.κ Γιώργος Καμίνης, Προκόπης Παυλόπουλος, Θανάσης Πλεύρης και Αδωνις

Γεωργιάδης – και μας εξήγησε την φιλοσοφία που διακατέχει τον ίδιο αλλά και την ομάδα του.

Μπορεί να είναι ένα τυπικό έθιμο η κοπή της πίτας, ωστόσο, πόσο σημαντική είναι μία τέτοια εκδήλωση για μία ομάδα;

«Αυτές οι εκδηλώσεις είναι μέσα στο marketing κάθε ομάδος. Διότι μία ομάδα δεν εξαρτάται μόνο από το αποτέλεσμα ενός αγώνα, αλλά από τους φίλους και τους παράγοντες για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων και όχι μόνο οικονομικών».

Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με τον Αετό;

«Χρόνια τώρα είμαι στην ομάδα. Τα παιδιά μου ήταν στον σύλλογο και όλοι μαζί ξεκινήσαμε από το 1992 με όλα τα τμήματα για να ενώσουμε τα παιδάκια. Είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί και φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Το ταβάνι είναι ακόμα ψηλότερα».

Παρατηρούμε ότι τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει επιτυχίες…

«Μία παροιμία αναφέρει "τρώγοντας, έρχεται η όρεξη". Έτσι και εμείς, προσπαθούμε από την αρχή της χρονιάς να κάνουμε μία ομάδα ανταγωνιστική και όταν στην πορεία δούμε ό,τι μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να το κάνουμε. Έτσι θα συνεχίσουμε».

Παρόλα αυτά δεν είστε μία ομάδα που στηρίζεται στη δυναμική του κόσμου της...

«Απο την περιοχή της έδρα μας, τον Άγιο Παντελεήμονα, δεν έχουμε κανένα. Έχουμε μόνο τους φίλους και τους γνωστούς των παικτών και κάποιους προσωπικούς φίλους. Πιστεύω, όμως, ότι ακόμα και λίγοι, μπορούμε να προχωρήσουμε την ομάδα».

Είναι μειονέκτημα πως ο Αετός δεν έχει δικό του γήπεδο;

«Όταν παίζεις στα Εξάρχεια, κάποιος θέλει να έρθει φοβάται. Δεν έχει πού να παρκάρει. Η περιοχή είναι δύσκολη και δεν μπορούν τμικρά παιδιά να έρθουν. Θα συνεχίσουμε όπως είμαστε, ακόμα και χωρίς γήπεδο».

Υπάρχουν βλέψεις στο μέλλον η ομάδα να έχει το δικό της γήπεδο;

«Αυτό που επείγει, είναι το ανοιχτό γήπεδο. Πήραμε υποσχέσεις στην εκδήλωση της κοπής της πίτας (σ.σ2/2) και θα δούμε στην πορεία, γιατί μέσω αυτού του γηπέδου θα αρχίσουν οι ακαδημίες. Ετσι, θα αρχίσουν και τα έσοδα, αλλά και οι παίκτες που βγαίνουν από εκεί».

Ο Κώστας Παπαμάρκος, προπονητής της ομάδας, όπως ήταν φυσικό δεν θα μπορούσε να λείψει απ’ την εκδήλωση. «Προσπαθούμε να έχουμε σκυμμένο το κεφάλι, να δουλεύουμε πάρα πολύ. Η ομάδα μπορεί να ξεκίνησε με τελείως διαφορετικό στόχο, να κάνει πρωταθλητισμό στην Γ’ Εθνική, αλλά βρεθήκαμε σε μία Κατηγορία η οποία ήταν πρωτόγνωρη για τον Αετό. Θεωρώ πως είχαμε τις βάσεις και με την προσθήκη του Ρήγα Παπαργυρόπουλου να ανταπεξέλθουμε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής τα έχουμε πάει περίφημα γιατί και οι εμφανίσεις της ομάδας είναι πολύ καλές, αλλά και τα αποτελέσματα. Φέτος έχουμε ένα πολύ καλύτερο κλίμα και αυτό το πράγμα ξέρουμε ότι είναι συνεργασία πολλών ανθρώπων. Ο,τι έχουμε κάνει ως τώρα είναι έργο των παικτών», μας ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε πως «η ομάδα δεν έχει δικό της γήπεδο, αντιπροσωπεύει μία τελείως διαφορετική γειτονιά από εκεί που αγωνίζεται. Η ομάδα είναι από τον Άγιο Παντελεήμονα και όχι από τα Εξάρχεια όπως πολλοί νομίζουν. Η ομάδα στηρίζεται στο μεράκι του προέδρου μας. Αν η ομάδα θα μπορούσε να παίζει στην έδρα της θα μπορούσαμε να είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα. Φέτος αγωνιζόμαστε σε μία κατηγορία που έχει "φανέλες" και "έδρες" όπως του Αμύντα, της ΑΕΚ και της Νήαρ Ηστ. Μας λείπει η έδρα. Το έχουμε συνηθίσει όμως και επειδή είναι και εντός Αττικής τα περισσότερα παιχνίδια, είτε παίζουμε εντός είτε εκτός έδρας, δεν αλλάζει κάτι για εμάς, καθώς δεν έχουμε κόσμο».

Ο πρόεδρος του Αετού, Κώστας Παπαχριστόπουλος...

Ο Κώστας Παχριστόπουλος και ο Αδωνις Γεωργιάδης...

Ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης...

Ο Προκόπης Παυλόπουλος...

Ο Θανάσης Πλεύρης μαζί με τον πρόεδρο του Αετού...

Keywords
Τυχαία Θέματα