ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Καρατζάς: «Η άνοδος ανήκει στους παίκτες και στον κόσμο»

Ο Σπόρτιγκ ύστερα από ένα διάλειμμα δύο ετών επιστρέφει στις Εθνικές Κατηγορίας και ο προπονητής του, Αλέξης Καρατζάς, δεν ξέχασε την συνεισφορά των φιλάθλων της ομάδας των Πατησίων.

Παράλληλα, ο τεχνικός των πρωταθλητών της Α’ ΕΣΚΑ με δηλώσεις του στο superbasket.gr έδωσε τα εύσημα στους παίκτες του ενώ θυμήθηκε τις κάποιες από τις μαγικές στιγμές της φετινής σεζόν.

Η άνοδος ήταν πρωταρχικός στόχος του Σπόρτιγκ;

«Το καλοκαίρι

ήταν πολύ δύσκολο. Μιλάγαμε ασταμάτητα για το πώς θα στηθεί η ομάδα με τον Δήμο Μπρούσαλη και τα παιδιά του Sporting Club, καθώς λεφτά δεν υπήρχαν και έπρεπε να βρούμε τρόπους να κρατήσουμε μερικούς παίκτες απο την προηγούμενη χρονιά αλλά και να φέρουμε κάποιους ακόμη για να κάνουμε την ομάδα ανταγωνιστική. Όταν μπήκαμε στο γήπεδο και είδα ποιους παίκτες έχουμε τελικά στο ρόστερ, πρόσθεσα και τον έκτο παίκτη που έχουμε (σ.σ Sporting Club) και γεννήθηκε η επιθυμία για άνοδο».

Τα τελευταία δύο χρόνια έχετε πάρει ισάριθμες ανόδους, μία με την Πεντέλη και μία με τον Σπόρτιγκ…

«Καταρχάς δεν θεωρώ ότι είχα το μεγαλύτερο μερίδιο στη περσινή άνοδο της Πεντέλης, ούτε ότι εγώ ανέβασα τον Σπόρτιγκ. Για την Πεντέλη καλύτερα να ρωτήσετε τον προπονητή της, τον Φίλιππο Ταμπάκη που είναι και φίλος μου (γέλια). Οσον αφορά τον Σπόρτιγκ, τον ανέβασαν οι παίκτες του και μόνο. Εμείς οι απέξω συμβάλαμε ο καθένας με τον τρόπο του και φυσικά χωρίς το Sporting Club θα ήμασταν απλά ακόμη μία ομάδα στην Αθήνα. Τώρα με αυτόν τον κόσμο δίπλα, είμαστε ο Σπόρτιγκ».

Πού αφιερώνετε την άνοδο;

«Πολλοί μού έρχονται στο μυαλό. Αλλά αν έπρεπε να επιλέξω ένα άτομο, θα έλεγα τον Διονύση τον Στεργιώτη. Είμαστε φίλοι από μικρά παιδιά. Μεγαλώσαμε μαζί, με πίστεψε όσο κανείς και με στήριξε στα πάντα. Μπήκε μπροστά σε όλα και τσακωθήκαμε καμιά 50ριά φορές, αλλά τελικά πετύχαμε το στόχο μας».

Αυτή η άνοδος ανήκει και στον κόσμο;

«Αυτή η άνοδος είναι μόνο του κόσμου. Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν ίδιο. Υπάρχει τρομερό δέσιμο μεταξύ των παικτών και των παιδιών του Sporting Club. Πολλά παιδιά επιβαρύνθηκαν οικονομικά για να γίνει η ομάδα λίγο καλύτερη, τη στιγμή που πολλοί Σπορτιγκάρες δεν αγόραζαν ένα διαρκείας. Θα ήθελα λοιπόν αυτήν την άνοδο να την αφιερώσω και σε αυτά τα παιδιά που ήταν συγκλονιστικά όλο το χρόνο και δίδαξαν πώς είναι να αγαπάς και να στηρίζεις μία ομάδα με όπλο την καρδιά και όχι την τσέπη».

Ο Σπόρτιγκ επιστρέφει στις Εθνικές Κατηγορίες έπειτα από δύο χρόνια. Ποιο πιστεύετε πως είναι το μέλλον της ομάδας από εδώ και πέρα;

«Το μέλλον της ομάδας είναι το χτίσιμο των ακαδημιών, όπως φυσικά σε όλους τους υγιείς συλλόγους. Εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος όλοι μας. Όσον αφορά αποκλειστικά την επόμενη χρονιά, έχουμε μία επιτυχημένη συνταγή. Μετά τις γιορτές θα μιλήσουμε με τα παιδιά από το κλαμπ και να δούμε αν είναι εφικτό να την επαναλάβουμε. Εξάλλου είναι νωρίς για σχέδια. Λέμε να το γιορτάσουμε ακόμη λίγο. Κλείνοντας θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Σωτήρη Κουτσούκο, τον Στέργιο τον Τερζούδη και τον Νίκο Δημητράκη που ο καθένας από το πόστο του έδωσε έξτρα ώθηση στην ομάδα. Ευχαριστώ για όλα όλους. Ηταν μαγικές στιγμές και ελπίζω να τις επαναλάβουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα