ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Καλαμπάκος: "Νιώθω τυχερός που βρίσκομαι στον Πόλις"

Ο Πόλις Καλλιθέας κλέβει τη παράσταση μέχρι στιγμής στον πρώτο όμιλο του Νότου και δείχνει να έχει βάλει πλώρη για την άνοδο στη Β΄ Εθνική. Ο Ντίνος Καλαμπάκος εξήγησε στο superbasket.gr γιατί νιώθει τυχερός που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας και αναφέρθηκε και στην συνέχεια του πρωταθλήματος.

Μετά από την άνετη επικράτηση που πέτυχε ο Πόλις Καλλιθέας επί της Καλαμάτας 1980 με 90-68, ο προπονητής Ντίνος Καλαμπάκος, εμφανώς ικανοποιημένος, μίλησε στο superbasket.gr

για την πορεία της ομάδας και τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

- Αν και τελικά φτάσατε εύκολα στη νίκη, η Καλαμάτα 1980 σας αιφνιδίασε στην αρχή του αγώνα. Περιμένατε τέτοια αντίσταση από τους αντιπάλους σας;

"Εγώ για να πω την αλήθεια την περίμενα. Φαίνεται ότι δεν την περίμεναν οι παίκτες μου. Έχω σχηματίσει πολύ καλή άποψη για την ομάδα της Καλαμάτας. Είναι συγκροτημένη και καλοδουλεμένη ομάδα με μικρά παιδιά προσηλωμένα στο παιχνίδι τους. Εκτός έδρας έχουν κάνει αρκετές ζημιές γι’ αυτό και ήθελε ιδιαίτερη προσοχή ο αγώνας από την αρχή".

- Παρά τη μεγάλη διαφορά που αποκτήσατε στο ματς, τρέξατε, πιέσατε και κλέψατε πολλές μπάλες. Γενικά δε χαλαρώσατε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Θέλετε με αυτό τον τρόπο να κρατήσετε σε εγρήγορση τους παίκτες σας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος;

"Σίγουρα, το προσόν αυτής της ομάδας είναι να τρέχει και να πιέζει συνεχώς. Αυτό είναι το παιχνίδι μας. Η κατηγορία είναι πολύ δύσκολη και μόνο αν είσαι συγκεντρωμένος θα πας μπροστά. Αν χαλαρώνεις υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να τη πατήσεις στο τέλος".

- Ακολουθούν οι εκτός έδρας αγώνες με το Αγρίνιο και το Χαλάνδρι. Θα αποτελέσουν αυτά τα ματς κλειδί για την άνοδο;

"Ιδιαίτερα το παιχνίδι με το Αγρίνιο είναι κομβικό για εμάς. Το Αγρίνιο έχει πολύ καλή ομάδα με παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες και είναι πολύ έμπειροι. Μαθηματικά έχουν ακόμα πιθανότητες για την άνοδο και θα προσπαθήσουν να μας νικήσουν για να εξαντλήσουν αυτές τις πιθανότητες. Και το Χαλάνδρι είναι καλή ομάδα και θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να το κερδίσεις".

- Πιστεύετε δηλαδή ότι η άνοδος δε θα κριθεί μόνο στο ματς κόντρα στον Εθνικό;

"Τo παιχνίδι με τον Εθνικό είναι αναμφίβολα σημαντικό και θα κρίνει πολλά. Πιστεύω όμως ότι δεν είναι αυτό το οποίο θα κρίνει την άνοδο. Εξάλλου αυτό το ματς αργεί και είναι νωρίς να μιλάμε γι’ αυτό. Η κατηγορία είναι πολύ δύσκολη και κρύβει παγίδες για όλους. Το πρόγραμμα που έχουμε στο δεύτερο γύρο περιλαμβάνει επικίνδυνες εξόδους σε δύσκολες έδρες όπως στο Γαλάτσι και στο Μαρούσι".

- Η ομάδα σας απέναντι στην Καλαμάτα παρουσίασε έναν πρωτοφανή επιθετικό πλουραλισμό. Τελικά σταρ στον Πόλις είναι η ίδια η ομάδα;

"Η ομάδα έχει μεγάλη ποιότητα. Νιώθω τυχερός που συνεργάζομαι με τόσους καλούς παίκτες, όπως είναι ο Σπύρος Παντελιάδης που έχει προσφέρει πολλά στο χώρο και αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα μας".

- Είστε ικανοποιημένος με τη δουλειά και το έργο που άφησε ο προκάτοχός σας Παναγιώτης Ζωντός στο πάγκο της ομάδας;

"Η ομάδα χτίστηκε από την αρχή από τον Παναγιώτη. Έχει κάνει καταπληκτική δουλειά και οι επιτυχίες του Πόλις είναι δικό του έργο. Θα προσπαθήσω και εγώ να βάλω κάποια στοιχεία στην ομάδα αλλά τις βάσεις τις έχει βάλει αυτός γεγονός που κάνει τη δική μου δουλειά πιο εύκολη".

Keywords
Τυχαία Θέματα