Πρόκριση για ΑΕΚ μετά από ματσάρα

20:09 30/1/2013 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ- ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16

Ολυμπιακός Λ.-ΑΕΚ: 3-3 (1-0)
(Μονατσέλο 19', 32', Σωτηρίου 45+1'- Ματσί 26', 61', Τόμας 42')

H ΑΕΚ εξασφάλισε την πρόκριση για την επόμενη φάση, καθώς εξήλθε ισόπαλη 3-3 με τον Ολυμπιακό

στο ΓΣΠ, έπειτα από μια συναρπαστική αναμέτρηση. Η ομάδα της Λάρνακας πήρε αυτό που ήθελε χάρη σε δύο τέρματα του Μάτσι στο 27' και 61', και του Ζοάο Τομάς στο 43'. Η ΑΕΚ έχασε πέναλτι στο 24' με τον Φαν Ντάικ, ενώ τραυματίστηκε και αποχώρησε στο πρώτο ημίχρονο ο Χαϊμοφ.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις στο κύπελλο με το κεφάλι ψηλά και θα μπορούσε με λίγη τύχη να είχε εξασφαλίσει την πρόκριση. Η ομάδα του Ρένου Δημητριάδη ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο, όπου σκόραρε τρία τέρματα με δύο γκολ του Γκαετάνο Μονατσέλο στο 19' και 32', και του Πιέρου Σωτηρίου στο 45'.

Καθοριστική αποδείχθηκε η φάση του 58' όταν Παναγιώτου και Μονατσέλο έχασαν την μεγάλη ευκαιρία για το 4-2, που θα ήταν σκορ πρόκρισης. Αυτό δεν έγινε και λίγο αργότερα, ο Μάτσι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και χάρισε την πρόκριση στην

ΑΕΚ.Απόλλων Λ.- Νέα Σαλαμίνα: 1-0 (0-1)
(Γκαρσία 67')

Ο Απόλλωνας σφράγισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου με δεύτερη νίκη επί της Νέας Σαλαμίνας. Η ομάδα του Νίκκι Παπαβασιλείου επικράτησε με σκορ 1-0 χάρη σε τέρμα του Ρομπέρτο Γκαρσία στο 66' με κεφαλιά, και πλέον περιμένει επόμενο αντίπαλο από την κλήρωση της Πέμπτης.

Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος στην αναμέτρηση και θα μπορούσε να σκοράρει περισσότερα τέρματα, καθώς είχε τις φάσεις, όμως δεν είχε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Μάλιστα στο 45' απώλεσε πέναλτι όταν ο Φώτης Παπουλής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Χατζηγραφκίσκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα