ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Δέρβος: «Ο Εθνικός είναι αρρώστια…»

Ο Βασίλης Δέρβος ανταποκρίθηκε στο σήμα SOS που έκπεμψε ο Εθνικός το 2010 και δύο χρόνια μετά οι Πειραιώτες επέστρεψαν στις Εθνικές κατηγορίες, έχοντας βάλει ήδη στην τροπαιοθήκη τους το δεύτερο Κύπελλο ΕΣΚΑΝΑ.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού μίλησε στο superbasket.gr για το νέο κεφάλαιο που ανοίγουν οι «μπλε» με την συμμετοχή

τους στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, για όσα τον έχουν πικράνει ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει την άδικη αντιμετώπιση που λαμβάνει η ομάδα του. Επίσης, ο Βασίλης Δέρβος σχολίασε τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργείται από τη μη τήρηση των υποσχέσεων ορισμένων παραγόντων ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση που επικρατεί στον Εθνικό.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε διοικητικά με το μπάσκετ;

«Δεν είχα μεγάλη επαφή με το μπάσκετ. Το καλοκαίρι του 2010 στο forum των φιλάθλων του Εθνικού υπήρχε μία ενότητα, η οποία ονομαζόταν “S.O.S μπάσκετ”. Τα παιδιά που ήταν στο τμήμα και κάποιοι φίλαθλοι που ήταν γνωστοί και φίλοι μου, με προσέγγισαν για να βοηθήσω το τμήμα. Αποφάσισα να δεχθώ και να το δοκιμάσω. Δεν κρύβω ότι στην πορεία μού άρεσε. Μπήκα στο κλίμα της ομάδας, παρακολουθούσα τις προπονήσεις και καθόμουν στον πάγκο. Στην αρχή βοηθούσα την ομάδα ως χορηγός και τον Μάρτιο του 2011 αποφάσισα να αναλάβω το τμήμα και να ασχοληθώ ολοκληρωτικά με αυτό. Ημουν ποδοσφαιρικός και δεν παρακολουθούσα την ομάδα μπάσκετ, ακόμα κι όταν ο Εθνικός ήταν στην Γ΄ Εθνική. Μόνο μια φορά είχα πάει στο γήπεδο. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, το μπάσκετ με κέρδισε κι πλέον είμαι φανατικός μπασκετικός».

Υπάρχει κάτι που να σας έχει πικράνει στη μέχρι στιγμής πορεία σας;

«Ο Εθνικός ως σύλλογος έχει πάρα προβλήματα, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Μπορώ να πω πως υπάρχει μία αρρωστημένη νοοτροπία. Ο Εθνικός είναι ένα πάρα πολύ ιδιαίτερο σωματείο και το να ασχολείσαι διοικητικά μαζί του ισοδυναμεί με το να έχεις κάνει πάρα πολλά πράγματα στη ζωή σου. Αν το δούμε και από μια άλλη οπτική γωνία, ο Εθνικός είναι η δική μου αρρώστια. Το τμήμα μπάσκετ είναι ενταγμένο στον Ερασιτέχνη, αλλά πλέον λειτουργούμε κάπως αυτόνομα. Εχω πάρα πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, κ. Πρίντεζη. Δυστυχώς για το σημείο που έχει φτάσει ο σύλλογος ευθύνεται κι ένα μέρος του κόσμου του Εθνικού. Η νοοτροπία που επικρατεί είναι λανθασμένη. Αν δεν είσαι μέσα στην ομάδα δεν το καταλαβαίνεις. Πολλές φορές η οικογένεια του Εθνικού δεν περιορίζεται στο αθλητικό κομμάτι, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά κουτσομπολιά».


Ολα αυτά αποτέλεσαν και τους λόγους που στα τέλη της περασμένης σεζόν σκεφτήκατε το ενδεχόμενο να αποχωρήσετε;

«Ηθελα να ξεκαθαρίσω την σχέση μου με τον Ερασιτέχνη. Από την στιγμή που οι όροι που θέσαμε έγιναν δεκτοί, δεν υπήρχε λόγος για να μην συνεχίσω. Οσο, όμως, επικρατεί αυτή η νοοτροπία, θα είμαι πάντα σκεπτικός για το αν θα συνεχίσω. Δεν υποστηρίζω πως ο κόσμος το κάνει από κακία. Αυτή η νοοτροπία υπάρχει από τα παλαιότερα χρόνια. Οσοι α

Keywords
Τυχαία Θέματα