ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Μπογδανίδης: "Να ζήσουμε το όνειρο της ανόδου..."

Ο Πόλις έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά στο πρωτάθλημα του 1ου Ομίλου του Νότου της Γ΄Εθνικής και ο Αχιλλέας Μπογδανίδης, παίκτης αλλά κι ένας εκ των ιδρυτών της ομάδας της Καλλίθεας, μίλησε στο superbasket.gr για την πορεία των «πρασίνων», οι οποίοι μέχρι στιγμής μετρούν τρεις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Ο Αχιλλέας Μπογδανίδης σημείωσε το πόσο σημαντικός είναι ο παράγοντας «έδρα» για μία ομάδα που θέλει να διεκδικήσει την άνοδο ενώ τόνισε πως ο Πόλις θα αντιμετωπίσει (11/11) την επίσης αήττητη Ζάκυνθο χωρίς άγχος.



Ποιοι είναι οι στόχοι του Πόλις για την φετινή σεζόν;

"Η κατηγορία φέτος έχει 22 αγωνιστικές και κάθε παιχνίδι για εμάς είναι τελικός. Το κάθε ματς το βλέπουμε ξεχωριστά και η αλήθεια είναι ότι τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Οταν ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα δεν είχαμε θέσει ως αυτοσκοπό την άνοδο, αλλά κακά τα ψέματα όταν η ομάδα με δύο και τρεις απουσίες κάθε αγωνιστική κερδίζει, τότε αρχίζει να πιστεύει σιγά σιγά στον εαυτό της. Πλέον προστέθηκαν δύο παίκτες που επανήλθαν στην ενεργό δράση. Ο ένας είναι ο Σπύρος Παντελιάδης, ο φυσικός μας ηγέτης, ο οποίος επανήλθε από τραυματισμό και ακόμα ψάχνει να βρει τα πατήματά του και ο άλλος είναι ο Ευθύμης Καραλής, ο οποίος είχε 6 μήνες να παίξει επίσημο παιχνίδι και παρόλα αυτά στο παιχνίδι (4/11) με το Χαλάνδρι ήταν όχι απλά καλός, αλλά απολαυστικός. Ο Σπύρος πιστεύουμε ότι σε μία-δύο εβδομάδες θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς και θα θυμίζει τον Σπύρο Παντελιάδη που ξέρουμε όλοι μας. Πιστεύω κομβικό παιχνίδι τώρα είναι αυτό της επόμενης αγωνιστικής (4ης, 11/11) με την Ζάκυνθο. Προβλέπεται ένα πολύ δυνατό ματς, γιατί είμαστε και οι δύο πρώτοι και αήττητοι".

Ο νικητής θα αποκτήσει και το πλεονέκτημα για την συνέχεια του πρωταθλήματος...

"Ακριβώς. Οπως καταλαβαίνετε θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Αυτός που θα κερδίσει βάζει τις βάσεις για καλύτερη πορεία στη συνέχεια. Εμείς δεν έχουμε άγχος. Η Ζάκυνθος το έχει που παίζει στην έδρα της. Αν χάσουμε δεν χανόμαστε, αν, όμως, νικήσουμε και κάνουμε τη δεύτερη νίκη εκτός έδρας, τότε θα βλέπουμε τα πράγματα τελείως διαφορετικά".

Ποιο πιστεύετε πως είναι το «κλειδί» για να ανέβει μία ομάδα από την Β’ στην Γ΄ Κατηγορία; Μπορεί ο Πόλις να τα καταφέρει;

"Επειδή έχω δίπλωμα προπονητή και κάποια πράγματα τα βλέπω διαφορετικά και πιο μακριά, το μυστικό είναι να μείνεις 11 αγωνιστικές αλώβητος στην έδρα σου και να πάρεις 6-7 ματς εκτός έδρας, έτσι ώστε να τερματίσεις 1ος ή 2ος, γιατί οι ζημιές από μικρομεσαίες ομάδες πάντα είναι στο πρόγραμμα. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας και σας το λέω από προσωπική εμπειρία, αφού με την ομάδα μας, τον Πόλις Καλλιθέας, ανεβήκαμε από την Α’ ΕΣΚΑΝΑ στην Γ' Εθνική, επειδή κρατήσαμε το απόλυτο στην έδρα μας. Μακάρι να συμβεί και φέτος αυτό, να ζήσουμε το όνειρό μας και να ανεβούμε στη Β' Εθνική. Ολα είναι πιθανά στον αθλητισμό".

Keywords
Τυχαία Θέματα