ΡΩΣΙΑ | Ουσάκοφ: "Παγκόσμια ντροπή η αποπομπή Κατσικάρη"

Το νέο διοικητικό σχήμα της ρωσικής ομοσπονδίας μπάσκετ απέλυσε τον Φώτη Κατσικάρη από το "τιμόνι" του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος καθώς αποφάσισε πως δεν χρειάζεται ξένος προπονητής, με τον Όλεγκ Ουσάκοφ να μην μπορεί να το πιστέψει ακόμη.

Ο πρώην γενικός διευθυντής της Εθνικής Ρωσίας έριξε τα "βέλη" του στους ανθρώπους της ομοσπονδίας, οι οποίοι έβαλαν το "εγώ" τους και την εξουσία πάνω από το καλό της ομάδας. Θυμίζουμε ότι ο Κατσικάρης προσελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο, ωστόσο απολύθηκε

πριν καν προλάβει να κοουτσάρει.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Όλεγκ Ουσάκοφ στη ρωσική ιστοσελίδα sports.ru.

Τι είδους σχέση έχεις με τον Φώτη Κατσικάρη;

"Είναι ένας υψηλής κλάσης επαγγελματίας και είναι επίσης ένα πολύ καλό άτομο. Από την πρώτη στιγμή έχουμε αμοιβαία κατανόηση και για αυτό ήταν εύκολο και ενδιαφέρον να δουλεύω με αυτόν. Πρώτα, πρέπει να εξηγήσω τους παράγοντες-κλειδιά που βρίσκονταν πίσω από την απόφασή μας. Οι ομάδες του Φώτης παίζουν ενδιαφέρον μπάσκετ, με ουσία και θέαμα την ίδια στιγμή. Το μπάσκετ του βασίζεται στη σκληρή άμυνα και στο τρανζίσιον.

Και οι πέντε παίκτες που βρίσκονται στο γήπεδο συμμετέχουν στην επίθεση και η κίνηση της μπάλας είναι απλά απίστευτη. Οι ομάδες υπό την ηγεσία του ήταν πάντα γνωστές για το ότι δεν συμβιβάζονται και για το μαχητικό τους πνεύμα. Είναι μια ένδειξη για εμένα το ότι οι παίκτες βουτούν στο πάτωμα για κάθε μπάλα. Μιλάει από μόνο του, σημαίνει ότι η ομάδα έχει δυνατό πνεύμα. Την ίδια χημεία η Εθνική Ρωσίας είχε υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ. Για αυτό ήμασταν επιτυχημένοι. Ο Κατσικάρης ξέρει πως να χτίζει δυνατές ομάδες χωρίς σούπερσταρς. Αυτό ήταν σημαντικό όσο ποτέ για την Εθνική Ρωσίας φέτος.

Και ήταν έτοιμος να αποδεχτεί την πρόκληση ακόμα και χωρίς τον Κιριλένκο, τον Χριάπα και τον Καούν. Και το ποιο σημαντικό είναι ότι όλη η ιδεολογία του είναι σωστά ενσωματωμένη στο στιλ παιχνιδιού της ομάδας μας. Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να καταφέρει να αναπτύξει, να παρουσιάσει και να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις μας. Επιπλέον, ο Κατσικάρης είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στην Ευρώπη. Ακόμα νέος αλλά ήδη έμπειρος, με ξεκάθαρες φιλοδοξίες. Περισσότερες από μία φορές αναφέρθηκε ότι ο Ντέιβιντ ηγήθηκε της εθνικής ομάδας την ίδια στιγμή στην καριέρα του".

Αλλά η νέα διοίκηση δείχνει να έχει διαφορετική άποψη...

"Πρώτα από όλα, ο Φώτης είχε ένα εξασφαλισμένο συμβόλαιο και η πρώτη του πληρωμή πρέπει να καταβληθεί στις 15 Ιουλίου. Δεν το έκαναν. Η ιστορία με την αποπομπή του είναι μια παγκόσμια ντροπή για τη Ρωσία. Ο κόσμος καλεί από την Ευρώπη, το NBA και δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που διαβάζουν στο ίντερνετ. Μόνο εδώ κάποιος μπορεί να βρει κάποιους "λούτρινους" δημοσιογράφους και να προκαλέσει μια διαφορετική άποψη για την κοινή γνώμη με την βοήθειά τους, ακόμα κι όταν όλα είναι προφανή. Αλλά δεν τολμούν να κάνουν το ίδιο στην Ισπανία ή τις ΗΠΑ.

Ο κόσμος απλά δεν μπορεί να καταλάβει πως αυτό μπορεί να είναι πιθανόν. Δέκα μέρες πριν το προπονητικό καμπ να πείσει τον προπονητή να παρατήσει το συμβόλαιό, θεωρώντας ότι έχει ήδη δουλέψει για μισή χρονιά και οργάνωνε τη διαδικασία χωρίς να έχει πάρει ούτε σεντ και ότι ήταν έτοιμος να περιμένει για καθυστέρηση στην πληρωμή. Στη συνέχεια, τρεις μέρες πριν την έναρξη και χωρίς να τον ενημερώσουν, απέλυσαν τον άνθρωπο με τον οποίο είχε σχεδιάσει την προετοιμασία. Και λίγο αργότερα να βάλουν στην ομάδα τον ασίσταντ κοουτς χωρίς πάλι να ενημερώσουν τον προπονητή.

Εγώ ακόμα δυσκολεύομαι να πιστέψω αυτό που έγινε. Προετοιμάζαμε αυτό το καμπ για μισή χρονιά. Είχαμε προετοιμάσει όλη την προπόνηση, μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Είχα αναπτύξει έξοχες σχέσεις με τους οργανωτές του Eurobasket στη Σλοβενία και προσωπικά είχα επισκεφτεί τα μέρη για τα καμπ και τα φιλικά. Είχα εξετάσει τα πάντα, κάθε αίθουσα, κάθε ξενοδοχείο, με κάθε λεπτομέρεια. Τα είχαμε συζητήσει όλα με τον Φώτη.

Για σχεδόν τρία χρόνια καταφέραμε να αποδεικνύουμε στην παγκόσμια μπασκετική κοινότητα ότι είναι εφικτό να δουλέψεις μαζί με την Ρωσική Μπασκετική Ομοσπονδία. Και τώρα, όλα αυτά για τα οποία δουλέψαμε καταστράφηκαν σε πέντε μέρες. Τουλάχιστον έτσι νιώθω. Και οι υποτροπές είναι δυσκολότερο να θεραπευτούν, όπως καταλαβαίνετε. Κάθε ασφαλιστική εταιρεία θα σας έλεγε το ίδιο".

Keywords
Τυχαία Θέματα