ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ | Έξω από τα "δόντια" μίλησε ο Κιουριτζόγλου

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Στέφανος Κιουριτζόγλου μίλησε έξω από τα "δόντια" αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του για τον υποβιβασμό της ομάδας του Περιστερίου.

"Βγάζω το καπέλο στους απλήρωτους παίκτες και δεν βγάζω το καπέλο μόνο στον εαυτό μου, τόνισε αρχικά και ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ομάδα της "δυτικής όχθης", την οποία υπηρετεί από το 1985:

"Όπως είπα στους παίκτες στα αποδυτήρια ήταν τιμή η παρουσία τους και του Τζίμη Κουστένη στον σύλλογο μας, ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου του Περιστερίου", ο

οποίος στην συνέχεια επισήμανε ότι: "Από την άλλη μεριά θεωρώ ότι προσωπικά δεν έκανα κάτι καλά και η ομάδα έφτασε εδώ, που έφτασε. Δεν θα ρίξω ευθύνες σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για τον σύλλογο μας. Δεν έχει νόημα. Το νόημα είναι ότι ο σύλλογος πρέπει να έχει συνέχεια. Τους τρόπους για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να τους αναζητήσουν όσοι είναι κοντά στον σύλλογο, αλλά και όσοι απείχαν. Το Περιστέρι δεν έχει την πολυτέλεια να διώχνει ανθρώπους. Όλοι πρέπει να βοηθήσουν να παραμείνει ψηλά το Περιστέρι και να γυρίσει εκεί, που ανήκει.Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε με επιτυχία, αυτό το πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο έργο.Οι παίκτες ήταν απλήρωτοι. Δεν συνηθίζεται να παραδέχεται ένας πρόεδρος ότι οι παίκτες του ήταν απλήρωτοι, αλλά έτσι είναι. Τα παιδιά του Περιστερίου έγιναν άντρες την φετινή σεζόν και τους βγάζω το καπέλο. Δεν βγάζω το καπέλο στον εαυτό μου. Δυστυχώς ο μουτζούρης έμεινε στα χέρια μου, όπως λένε και στα χαρτιά. Θα υποστώ τις συνέπειες, από την στιγμή, που αποφάσισα να αναλάβω την προεδρία τα τελευταία 3 χρόνια. Να ευχαριστήσω δημοσιογράφους, γιατί ήταν διακριτικοί. Στους παίκτες εύχομαι να βρουν τον δρόμο τους. Να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν δίπλα μας. Ευχαριστώ πολύ και τον Τζίμη Κουστένη" ήταν τα λόγια του Κιουριτζόγλου.

Ο Τζίμης Κουστένης από την πλευρά του δήλωσε αρχικά πως "αρχίσαμε την προσπάθεια μας πριν από εννέα μήνες και ξέραμε ότι ο αγώνας μας ήταν πολύ δύσκολος. Είναι προς τιμήν όσων αποτελούν την ομάδα ότι τα προβλήματα της όλη την σεζόν δεν βγήκαν προς τα έξω. Δώσαμε έναν τίμιο αγώνα και καταλήξαμε να παίζουμε την παραμονή στο τέλος. Τέτοια ματς κρίνονται στο τέλος. Σε ένα, δύο σουτ. Η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων είναι ότι ο Ηλυσιακός είναι πιο έμπειρη ομάδα. Το τελικό αποτέλεσμα δεν αναιρεί την μεγάλη προσπάθεια όλων των ανθρώπων, που συμμετείχαν στην προσπάθεια της φετινής σεζόν». «Θεωρώ χρέος μου να ευχαριστήσω όσους συνεργαστήκαμε αυτούς τους εννέα μήνες (σ.σ. ανέφερε τα ονόματα των Γούναρη, Αντωνόπουλου, Παπαμανώλη, Τζαβάρα, Παπαλό, Κόλλια, Βλαντού, Πανώριου, Κώτση, Μπαλή και Λιόγκα), που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους απλήρωτοι», δήλωσε αρχι συνέχισε ο Κουστένης και παρατήρησε ότι: «Η ύπαρξη της ομάδας οφείλεται στον Στέφανο Κιουριτζόγλου. Με τεράστιο προσωπικό κόστος κράτησε «ζωντανή» την ομάδα. Οφείλουν όλοι να του αναγνωρίσουν τον αγώνα, που έχει κάνει. Δίπλα του ήταν οι Σκορδάκης, Παπάγνου και Καραθάνος. Αυτοί στήριξαν την ομάδα».Είμαι στο Περιστέρι ως προπονητής από το 1997 και δεν έχω συναντήσει ξανά τέτοια ποιότητα παιδιών, ούτε καν όταν είχαμε την ομάδα με τους Φορντ, Παπαμακάριο και Πελεκάνο".

Παράλληλα σημείωσε πως "μετά από 9 μήνες απλήρωτοι έκαναν προπόνηση στο 100%. Ήμαστε συντετριμμένοι, αλλά εκείνο, που είπα στα παιδιά στα αποδυτήρια είναι πως δεν έχει σημασία πόσες φορές θα πέσεις, αλλά πόσες θα σηκωθείς. Τους βγάζω το καπέλο. Τα περισσότερα παιδιά είναι νεαρά και έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους».Το Περιστέρι θα έχει επόμενη ημέρα, γιατί έχει πρόεδρο και διοίκηση, που αγαπούν την ομάδα".

Τέλος, ανέφερε: "Όταν πέφτεις έχεις πολλές πίκρες. Ο Χάινς δεν είχε πάθει σε όλη την σεζόν ούτε διάστρεμμα και έπαθε τον βαρύτερο τραυματισμό πέντε ημέρες πριν τον τελικό. Δεν το βάλαμε, όμως, κάτω. Ούτε όταν τιμωρηθήκαμε το βάλαμε κάτω. Τα παιδιά ήταν εκεί".

Keywords
Τυχαία Θέματα