ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ | Σφαιρόπουλος: "Ημασταν προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πώς ο πρώτος γύρος του Eurocup τελειώνει θετικά για τους "κυανέρυθρους", μετά τη νίκη επί των Μπίσονς που ήρθε με προσήλωση στον στόχο.

"Ηταν πολύ σημαντικός αγώνας για μας και η ανάγκη της νίκης ήταν επιτακτική, γιατί προερχόμασταν από εντός έδρας ήττα από την Νεπτούνας και ήττα από την Μπεσίκτας στην Τουρκία", σχολίασε ο κόουτς των "κυανέρυθρων".

"Γνωρίζαμε ότι παίζαμε με μια πολύ μαχητική και αθλητική

ομάδα, που διαθέτει 3-4 Αμερικανούς ικανούς και αθλητικούς, που του αρέσει να παίζουν στο "ανοιχτό" γήπεδο. Διαθέτει, επίσης πολύ ποιοτικούς 2-3 πολύ ποιοτικούς Φινλανδούς και κάποιοι παίζουν στην Εθνική ομάδα".

"Ημασταν αρκετά προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι", συνέχισε ο Σφαιρόπουλος και επισήμανε ότι: "Το άγχος μας κόστισε λίγο στην αρχή, δεχθήκαμε 2-3 καλάθια από ασυνεννοησίες στην άμυνα. Σταδιακά βελτιώσαμε την άμυνα μας και περιορίσαμε μια φύσει επιθετική ομάδα στους περίπου 60 πόντους. Στο πρώτο ημίχρονο οι αντίπαλοι μας πήραν 8 επιθετικά ριμπάουντ, αλλά στο δεύτερο μόνο δύο και η βελτίωση σε αυτό τον τομέα ήταν σημαντική γιατί δεν τους αφήσαμε να σκοράρουν από δεύτερες επιθέσεις και διότι βγάλαμε αιφνιδιασμούς. Έτσι ανοίξαμε τον ρυθμό και είχαμε πάντα τον έλεγχο της αναμέτρησης".

"Κλείνουμε τον πρώτο γύρο με θετικό πρόσημο και θα παλέψουμε όλα τα ματς εντός και εκτός έδρας στον δεύτερο", υπογράμμισε ο προπονητής του "Ιστορικού" και σημείωσε ότι: "Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια τους κυρίως αμυντικά. Γνωρίζαμε ότι η Μπίσονς παλεύει όλα τα ματς και οι νίκες και οι ήττες, που είχε κάνει μέχρι τώρα ήταν με μεγαλύτερη διαφορά τους τρεις πόντους. Γι’ αυτό και η διαφορά με την οποία νικήσαμε σήμερα είναι σημαντική"."Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε και μας συμπαραστάθηκε", είπε ακόμη ο Σφαιρόπουλος και παρατήρησε ότι: "Οι παίκτες μου κάνουν μεγάλη προσπάθεια στους αγώνες και στις προπονήσεις. Έχουμε θέματα να λύσουμε, αλλά χρειάζεται χρόνος για να ενταχθούν οι καινούργιοι παίκτες και να επανέλθουν οι τραυματίες. Πιστεύω ότι από αγώνα σε αγώνα θα βελτιωνόμαστε"."Ο Σαλούστρος έπαθε ένα τράβηγμα στον δεξιό δικέφαλο, η σοβαρότητα του οποίου θα εκτιμηθεί αύριο", απάντησε ο κόουτς του Πανιωνίου σε ερώτηση για τον τραυματισμό του νεαρού φόργουορντ στην τρίτη περίοδο του ματς.

Από τη πλευρά των παικτών ο Βασίλης Σίμτσακ τόνισε πως: "Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά βελτιωθήκαμε πολύ στην άμυνα και από εκεί πήραμε ώθηση για την επίθεση", τόνισε ο Σίμτσακ. "Ήμασταν πολύ "σκληροί" αμυντικά και δεν δώσαμε δικαιώματα παρά μόνο κάποια επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο"."Οι περισσότεροι δεν έχουμε μάθει να παίζουμε δύο αγώνες την εβδομάδα, αλλά η ομάδα έχει καλό ρόστερ και ροτέισον και μπορεί να ανταποκριθεί", παρατήρησε ο μαχητικός σέντερ του Πανιωνίου και πρόσθεσε ότι: "Ξεχνάμε τον σημερινό αγώνα και από αύριο αρχίζουμε δουλειά για το ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Κυριακή (17/11)".

Keywords
Τυχαία Θέματα