ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Πεδουλάκης: "Μεγάλη προσοχή στην άμυνα"

Το βράδυ της Πέμπτης (10/01) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Μάλαγα και ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να περιορίσει την ταχύτητα των Ισπανών και να προσέξει ιδιαίτερα την άμυνα. Δεν παρέλειψε όμως να σχολιάσει και την υποψηφιότητα του Νίκου Γκάλη για το Hall Of Fame.

Ο Ελληνας προπονητής, δήλωσε για το παιχνίδι της Πέμπτης:

"Η Μάλαγα είναι

μια ομάδα που στηρίζεται στην ταχύτητά της και βγάζει πολλή ενέργεια μέσα στο γήπεδο σε άμυνα και επίθεση. Τρέχει πάρα πολύ στον αιφνιδιασμό και εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στα στοιχεία του κάθε παίκτη, να κάνουμε αυτό που πρέπει και στις δύο πλευρές του γηπέδου για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Πάνω απ' όλα να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα".

Για τους Διαμαντίδη και Μπανκς: "Οι 4 δημιουργοί μας, είχαν τον τελευταίο καιρό προβλήματα. Ο Σόφο θέλει χρόνο για να ανεβάσει ρυθμούς, όπως και ο Ούκιτς. Τώρα θέλουμε να βάλουμε άμεσα στην ομάδα και τον Διαμαντίδη και τον Μπανκς. Είναι δύο ξεχωριστές περιπτώσεις. ο Μπανκς προέρχεται από ίωση και είναι καταπονημένος. Βέβαια δεν έκανε υψηλό πυρετό και αυτό είναι καλό. Προπονήθηκε χθες (08/01), θα είναι μαζί μας και θα δούμε πόσο θα μπορέσει να μας βοηθήσει.

Ο Δημήτρης ταλαιπωρήθηκε από τη θλάση, έκανε και αυτός προπόνηση και μπήκε δυνατά, αλλά η περίπτωσή του θα φανεί στο παιχνίδι. Αλλο προπόνηση όμως, άλλο ο αγώνας. Θέλει να βρει πατήματα και αναπνοές. Είναι απαραίτητος με όσα κάνει μέσα στο ματς, στην εκτέλεση, τη δημιουργία, την άμυνα, την εμπειρία. Θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς στο παιχνίδι και πάνω απ' όλα στο ρυθμό. Πρόκειται για δύο παίκτες που προέρχονται από δύο διαφορετικές σχολές. Και ο Δημήτρης ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Ο Μπάνκς προέρχεται από το ΝΒΑ και θέλει χρόνο για να κατανοήσει πλήρως την Ευρώπη.

Θέλουμε τουλάχιστον 10 μέρες να προπονηθούμε όλοι μαζί, δεν το έχουμε καταφέρει φέτος. Είναι αλήθεια αυτό. Όπως έχω ξαναπεί, απ' το πρώτο δυνατό τουρνουά προετοιμασίας στη Σόφια, όπως μας έλειπε ο Διαμαντίδης, πρέπει να βρίσκεις λύσεις και να βλέπεις τη θετική πλευρά, όταν ετοιμάζεσαι για κάτι πιο δυνατό. Η ομάδα σφυληρατείται. Είναι σημαντικό να κάνουμε προπόνηση όλοι μαζί. Πρέπει να ενσωματώσουμε και τα καινούρια παιδιά. Όπως προπονείσαι, έτσι παίζεις. Εμείς δεν έχουμε προπόνηση. Είναι το μεγάλο μας "μείον". Φάνηκε και στα παιχνίδια".

Για την απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη από το ματς με την Εφές: "Ο,τι έγινε στην Πόλη το αφήνουμε πίσω μας. Είναι πολύ σοβαρό στοιχείο για εμάς να μην παίζει ο Διαμαντίδης. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την εικόνα μας. Ειδικά στην άμυνα δεν λειτουργήσαμε καθόλου καλά. Μάθαμε από αυτό το παιχνίδι. Ο Γκιστ ήταν εκτός της τακτικής μας, το έκανε για λίγο αλλά του έβγαινε η συνήθεια".

Για τον Νίκο Γκάλη και την υποψηφιότητά του για το Hall of Fame: "Ο Γκάλης έχει αναγνωριστεί. Όπως γνωρίζω από πρώτο χέρι σαν αθλητής, η αναγνώρισή του ήταν μεγαλύτερη κι απ' τον τότε Πρωθυπουργό. Νομίζω έχει κοινή αποδοχή. Θα μπορούσε λίγο περισσότερο. Καλό κι αυτό. Άλλαξε την ψυχολογία του ελληνικού αθλητισμού, όχι μόνο του ελληνικού μπάσκετ. Εκεί που μιλάγαμε για Βαλκανικούς Αγώνες, ήρθε κι άλλαξε όλη τη ψυχολογία. Έπεισε όλους τους Έληνες ότι μπορούμε περισσότερα πράγματα. Και τα καταφέραμε. Τότε υπήρχε όραμα, δίψα, ελπίδα να φύγει το μπάσκετ απ' τα ανοιχτά και να πάει σε άλλο επίπεδο. Ο Νίκος ήταν το κερασάκι, η κορυφή παγόβουνου".

Keywords
Τυχαία Θέματα