ΚΟΤΖΙΑΣ | Το facebook έχει πάρει "φωτιά" για τον ξένο του Ολυμπιακού

Εκεί, λοιπόν, που ο Καρτιέρ Μάρτιν έδειχνε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την θέση του "πλάγιου" στον Ολυμπιακό (μιλάμε για το βράδυ της Πέμπτης), στη πορεία δεν ήρθαν ακριβώς τα πάνω, κάτω, αλήθεια, όμως, είναι ότι τα δεδομένα άλλαξαν.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι "ερυθρόλευκοι", ψάχνοντας το θέμα πιο καλά, διαπίστωσαν πρόβλημα στις αμυντικές ικανότητες του Μάρτιν και αναθεώρησαν τις απόψεις τους. Με τον Μαλίκ Χέρστον της Αρμάνι και τον επί χρόνια παίκτη του ΝΒΑ,

Μίκαελ Πιετρούς, να παίρνουν τη πρωτιά στις προτιμήσεις των πρωταθλητών Ευρώπης. Αλλά το σήριαλ είχε κι άλλα επεισόδια με τον Γάλλο Μίκαελ Ζελαμπάλ να φαντάζει για κάποιες ώρες το φαβορί. Δεν κράτησε, όμως, για πολλή ώρα το στόρι με τον Γάλλο, καθώς επέστρεψε στη Ρωσία και τη Χίμκι. Και τώρα τι; Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε τόσο και λιγάκι, εμείς (και όχι μόνο εμείς) έχουμε μείνει στον Μάρτιν και τον Χέρστον. Αυτοί είναι οι δύο παίκτες που "παίζουν" για την θέση του Παπανικολάου.

Ποιος θα πάρει το συμβόλαιο, θα το δούμε σύντομα. Εμείς αυτό, που θα κάνουμε, είναι να καταγράψουμε εν συντομία τα υπέρ και τα κατά του κάθε παίκτη. Εχουμε και λέμε:

ΧΕΡΣΤΟΝ: Το μεγαλύτερο ατού του Αμερικάνου είναι ότι δεν θα αργήσει πολύ να προσαρμοστεί. Ξέρει από Ευρώπη, ξέρει από υψηλό επίπεδο Ευρώπης, γνωρίζει τι σημαίνει πρωταθλητισμός, παίζοντας με Σιένα και Μιλάνο.

Αλλο ατού; Είναι "αλάνι". Βάζει το σώμα του στην φωτιά, πάει στις επαφές, έχει το "ένας εναντίον ενός".

Μειονεκτήματα; Δεν το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, αναφέρεται, όμως, ότι έχει προβλήματα τραυματισμών, που δεν του επιτρέπουν να προπονείται όπως πρέπει.

Από κει και πέρα, ίσως παίζει περισσότερο με την μπάλα από ό, τι θέλει από το "3άρι" του ο Ολυμπιακός, ενώ ως σουτέρ είναι θετικός. Σε καμμία περίπτωση κακός, ούτε, όμως, και ο καλύτερος του κόσμου.

ΜΑΡΤΙΝ: Ο 29χρονος Αμερικάνος, που δεν έγινε ντραφτ, όταν βγήκε από το Κάνσας Στέιτ, έχει ως βασικό προσόν της δουλειάς του το σουτ. Ενα στοιχείο, που θέλει πολύ ο Ολυμπιακός. Στα ατού του για τόσα χρόνια παίκτης του ΝΒΑ είναι ότι έχει περάσει και από την Ευρώπη. Εχει παίξει στην τουρκική Αντάλια και στην ιταλική Μπενετόν. Κάπου, όμως, εδώ μπαίνει ένα μειονέκτημα. Οτι, δηλαδή, δεν μπόρεσε να "κολλήσει" στους Ιταλούς. Δεν ολοκλήρωσε τη σεζόν εκεί. Για την Αντάλια δεν σχολιάζουμε, γιατί ήταν η πρώτη του εμπειρία μακριά από τις ΗΠΑ και σε ρούκι παίκτη πάντα πρέπει να είμαστε επιεικείς.

Στο ότι δεν έμεινε όλη τη σεζόν στη Μπενετόν, έρχεται ως απάντηση το γεγονός ότι στη συνέχεια κατάφερε να στεριώσει τέσσερα χρόνια στο ΝΒΑ και μάλιστα στην ίδια ομάδα, τους Ουίζαρντς. Δεν είναι και λίγο πράγμα. Κάθε άλλο. Για την άμυνά του δεν αναφέρονται τα καλύτερα την ίδια ώρα, που στο ριμπάουντ δεν έχει πρόβλημα.

Οι επόμενες ώρες θα δείξουν ποιος θα αποτελέσει τον εκλεκτό με την αγωνία των φίλων του Ολυμπιακού να είναι πολύ μεγάλη σε σημείο, που να είναι όλοι κρεμασμένοι στο δικό μου Facebook, αλλά και πολλών άλλων συναδέλφων, θέλοντας οι άνθρωποι να μάθουν τον αντί-Παπανικολάου. Μία τρίτη περίπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά λογικά πάμε σε έναν από τους Χέρστον-Μάρτιν. Οποιος και αν είναι από τους δύο, οι πρωταθλητές Ευρώπης θα έχουν κάνει αγωνιστικά πολύ καλή επιλογή. Εμάς ποιος μας αρέσει προσωπικά; Ως στυλ παιχνιδιού ο Μάρτιν, γιατί μάς αρέσουν οι κλασικοί σουτέρ. Ο Χέρστον από την άλλη, όμως, κάνει πιο πολλά πράγματα στο παρκέ, ενώ έχει το μεγάλο ατού, που προαναφέραμε: είναι "αλάνι" στο παρκέ, είναι "σκύλος".

Keywords
Τυχαία Θέματα