ΚΟΤΖΙΑΣ | Ετσι είδα τον Παναθηναϊκό με την Μπαρτσελόνα

Καθώς αντιλήφθηκα, ήμουν από τους λίγους, που παρακολούθησα τηλεοπτικά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα.


Το stream του τηλεοπτικού σταθμού, που κάλυπτε το τουρνουά της Λουκόιλ, δεν λειτούργησε ποτέ στο χθεσινό ματς, αλλά να είναι καλά η δορυφορική τηλεόραση.

Κατ' αρχάς είναι ίσως περιττό, αλλά επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο: τα αποτελέσματα στα φιλικά δεν μετράνε. Από κει και πέρα, το 85-80 κολακεύει τον Παναθηναϊκό. Με βάση την εικόνα

των δύο ομάδων, θα «έπρεπε» οι Κυπελλούχοι Ελλάδας να χάσουν με 10 πόντους. Ή κάπου εκεί. Είπαμε όμως: τα αποτελέσματα στα φιλικά δεν μετράνε. Και άλλωστε ο Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς αυτούς, που θα κάνουν το παιχνίδι του, τον Διαμαντίδη και τον Ούκιτς. Αφήστε, που δεν έχει αποκτηθεί ακόμη το «4άρι», που θα πλαισιώσει τον Πάνκο. Βεβαίως και η Μπαρτσελόνα είχε την απουσία της, τον σπουδαίο Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Εν πάσει περιπτώσει. Τα συμπεράσματά μας για τον Παναθηναϊκό από όσα είδαμε στο τουρνουά της Σόφιας έχουν ως εξής:
1) Ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει παίκτες, που μπορούν να παίξουν αυτό, που λέμε μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι; Ο Λόγκαν και ο Σμιθ, που είχε πέρυσι ο Παναθηναϊκός, δεν είναι κακοί παίκτες. Κάθε άλλο. Φαινόταν, όμως, ότι δεν ταίριαζαν ακριβώς στο υπόλοιπο σύνολο του Παναθηναϊκού. Δεν παίζουν ακριβώς μπάσκετ-χωριό, αλλά δεν παίζουν και μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Αυτό, όμως, δεν θα ισχύσει εκτός των άλλων με τον Πάνκο και τον Κίτσεν.
2) Ο Κίτσεν είναι ο παίκτης, που οι πολλοί δεν γνωρίζουν. Είναι μόλις στην δεύτερή του χρονιά μακριά από το κολλέγιο, στην Σόφια, όμως, έδειξε αγωνιστική συμπεριφορά, ωριμότητα 30άρη. Παίζοντας ως πλέι-μέικερ, που δεν είναι η φυσική του θέση, «έτρεξε» καλά έως πολύ καλά τα συστήματα του Παναθηναϊκού, δεν πήρε τραβηγμένες αποφάσεις, βοήθησε πολύ στα ριμπάουντ, ενώ γενικώς ήταν θετικό στοιχείο στην λειτουργία της ομάδας του. Από τα βασικά του πλεονεκτήματα είναι ότι έχει το μυαλό του πρώτα στην πάσα και ύστερα στην εκτέλεση και επίσης είναι αξιοσημείωτη η ικανότητά του να πασάρει άριστα στην αδύνατη πλευρά. Αν και είναι ακόμη νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, φαίνεται ότι ο Πεδουλάκης χτύπησε φλέβα χρυσού.
3) Ο Αρμστρονγκ, που έχει μπει τελευταίος χρονικά στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού, προσπαθεί να βρει τον εαυτό του μέσα στην ομάδα. Με τον Ερυθρό Αστέρα δεν φάνηκε, με την Μπαρτσελόνα σημείωσε αρκετούς πόντους, κυρίως από φάσεις πικ εντ ρολ. Εχει στοιχεία στην επίθεση, μπορεί να σουτάρει από τα πέντε μέτρα, αλλά θέλει τον χρόνο του.
4) Μπράμος και Μασιούλις θα κάνουν πολύ καλά την δουλειά, που έκανε ο Στράτος Περπέρογλου. Είναι παίκτες, που κάνουν αθόρυβη δουλειά στο παρκέ, στο επιθετικό κομμάτι θα κάνουν τις ζημιές τους, κυρίως με τρίποντο. Με Μπράμος και Μασιούλις, ο Πεδουλάκης για την θέση «3» μπορεί να κοιμάται ήρεμος.
5) Για τον Σχορτσανίτη δεν έχουμε να πούμε πολλά. Υπό την έννοια ότι τον ξέρει όλος ο κόσμος. Στην Σόφια έδειξε μεγάλη διάθεση και σίγουρα η κόντρα του με τον επίσης «γίγ
Keywords
Τυχαία Θέματα