ΚΟΤΖΙΑΣ | Ετσι είδα το Ολυμπιακός-Μπουντιβέλνικ

Ψάχναμε, ψάχναμε, τελικά δεν υπήρχε πουθενά -τηλεοπτικώς- το φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπουντιβέλνικ.

Για να το δούμε ζωντανά, γιατί σε "κονσέρβα" το είδαμε, τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Είχαμε πληροφορηθεί την εξέλιξη του παιχνιδιού και αλήθεια είναι ότι θέλαμε να δούμε πώς προέκυψε μία ακόμη "ερυθρόλευκη" ανατροπή: πώς δηλαδή το 25-41 υπέρ των Ουκρανών, έγινε κατ' αρχάς 66-65 υπέρ του Ολυμπιακού

και τελικά 80-72.

Κατ' αρχάς πρέπει να αναφέρουμε ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης έπαιξαν χωρίς Σπανούλη, Μπέγκιτς, Λοτζέσκι και Μαυροειδή, ενώ είχε και η ουκρανική ομάδα απουσίες (Ντάριους Λαβρίνοβιτς). Πώς να παίξει ο Λαβρίνοβιτς από τη στιγμή, που μέχρι τη Κυριακή ήταν με την εθνική Λιθουανίας;

Ο Ολυμπιακός είχε, λοιπόν, χθες τρία άσχημα δεκάλεπτα (ή αν προτιμάτε άσχημα τριάντα πρώτα λεπτά) και ένα εντυπωσιακό, το τελευταίο, αυτό, που του έδωσε τη νίκη. Τα άσχημα δεκάλεπτά του είχαν να κάνουν μεταξύ άλλων με το ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβαλε σχήματα, που σε κρίσιμα παιχνίδια της νέας σεζόν δύσκολα θα εμφανιστούν (π.χ. με Κατσίβελη, Αγραβάνη και Παπαπέτρου μαζί), χρησιμοποίησε αρκετά τον Περπέρογλου και τον Πρίντεζη, που το μυαλό τους (δικαιολογημένα οι άνθρωποι) ήταν ανάμεσα στα γήπεδα της Σλοβενίας (Ευρωμπάσκετ γαρ) και την ξεκούραση (δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αμφότεροι συναντήθηκαν με την υπόλοιπη ομάδα, την Δευτέρα, στο αεροδρόμιο), και τέλος (και βασικότερο) η ουκρανική ομάδα είναι (σχεδόν όλη) πολλές μέρες μαζί και έχει μεγαλύτερη συνοχή. Ο μόνος, που έλειπε μέχρι πρότινος ήταν ο προπονητής, Αϊναρς Μπαγκάτσκις (ήταν κανονικά χθες στον πάγκο), αλλά και ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς (που δεν έπαιξε καθώς αναφέραμε).

Τι έγινε στο τέταρτο δεκάλεπτο και είχαμε την ανατροπή; Ο Ολυμπιακός, που χρησιμοποίησε 11 παίκτες, πίεσε πολύ τους Ουκρανούς (που στηρίχθηκαν σε 8 παίκτες) και έβγαλε το αποτέλεσμα, που θέλει να βγάζει στα παιχνίδια του, όσον αφορά στην άμυνα. Στην τέταρτη περίοδο δέχθηκε μόλις 9 πόντους και "καθάρισε" τη παρτίδα, την ίδια ώρα, που στην επίθεση Λο και Σλούκας έδειξαν τη προσωπικότητά τους. Η άμυνα, δηλαδή, έκανε την διαφορά.

Περισσότερα πράγματα δεν μπορούμε να πούμε και οι λόγοι είναι πολλοί και ευνόητοι. Ισως αύριο με την Εφές να φανεί κάτι περισσότερο. Αν κάπου πρέπει να σταθούμε είναι στον Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος έχει κερδίσει τους πάντες με την αγωνιστική του συνέπεια. Ο Αμερικάνος είναι παίκτης-κλειδί για τον Ολυμπιακό, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι καλύπτει το κενό του Κάιλ Χάινς. Τα βλέμματα θα είναι πάνω του, πολύ περισσότερο σε σχέση με τον Μπέγκιτς και τον Σίμονς, τους άλλους νέους ψηλούς της ομάδας, και προσδοκάται (από τους Πειραιώτες) να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, σε μία ομάδα με τεράστιες φιλοδοξίες, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Αν και μιλάμε ακόμη για φιλικά, αν και είμαστε ακόμη στον Σεπτέμβρη (όπου τα συμπεράσματα "απαγορεύονται" ή κάπως έτσι), ο βαθμός, που παίρνει ο Ντάνστον, είναι πολύ καλός.

Keywords
Τυχαία Θέματα