ΚΑΒΑΛΑ | Επιχείρηση... επάνοδος

Μετά από μια επιτυχημένη τετραετία στα μεγάλα σαλόνια της Α1, η Ένωση Καβάλας πλήρωσε το... μάρμαρο του όχι και τόσο καλού περσινού προγραμματισμού και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, όπου δεν σκοπεύει να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως ήταν φυσικό οι αλλαγές ήταν σαρωτικές, με τους Ουίλιαμ Κόλεμαν, Νεμάνια Μίτροβιτς, Γκρεγόρ Άρμπετ, Κιερόν Ατσάρα, Ντέιβιντ Ταϊρού, Ιγκορ Μιλόσεβιτς, Νίκο Στυλιανού,

Γιάννη Δεμερτζή, Τζέιμς Νάναλι, Τζέρεμι Φίαρς, Σιμεόν Ίλιεφ και Χριστόφορο Στεφανίδη να αποτελούν παρελθόν λόγω του υποβιβασμού.

Αυτοί που έμειναν ήταν λίγοι (κυρίως νεαροί σε ηλικία) και ουσιαστικά η ομάδα να φτιάχνεται από την αρχή, με τον άλλοτε βοηθό του Δημήτρη Πρίφτη Θωμά Νίκου, να επιστρέφει στη μακεδονική πόλη, αναλαμβάνοντας αυτή τη φορά χρέη χεντ κόουτς. Ο πρόεδρος της ομάδας, Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου δεν άφησε τα πράγματα στην... τύχη τους και έκανε δυναμικές κινήσεις για την άμεση επάνοδο.

Η έλευση του Νίκου Κατσαρέ και του Γιώργου Καλαϊτζίδη δίνουν άλλη δυναμική στη θέση του πλέι μέικερ, καθώς αμφότεροι είναι καταπληκτικοί αμυντικοί και έχουν πολύπλευρη προσφορά σε διάφορους τομείς του παιχνιδιού. Παράλληλα, στις θέσεις "2" και "3" ήρθαν οι χαρισματικοί σκόρερ Κώστας Τότσιος και Σωτήρης Καραποστόλου και το "πάντρεμα" αυτών των τεσσάρων θα κρίνει πολλά στην υπόθεση... άνοδος.

Στις θέσεις των φόργουορντ αναβαθμισμένος θα είναι ο ρόλος του Γιάννη Καραθανάση, με τον Δημήτρη Καλαμπάκα να αποτελεί επίσης μια πολύτιμη μονάδα. Ο Μπόγιαν Κρστέφσκι παρέμεινε από πέρυσι, καταλαμβάνοντας θέση κοινοτικού και θα πρέπει να ανεβάσει γρήγορα στροφές, ενώ σημαντική ήταν η επιστροφή του έμπειρου πάουερ φόργουορντ / σέντερ, Βασίλη Αγγελακόπουλου. Στο "5" ελλείψει άλλων λύσεων στην αγορά αποκτήθηκε ο πολύπειρος, Δημήτρης Μαρμαρινός.

Ρόστερ
Νίκος Κατσαρές 30 1μ90 πλέι μέικερ
Πέτρος Βελισσαρίου 20 1μ88 πλέι μέικερ
Δημήτρης Καλαϊτζίδης 28 1μ96 πλέι μέικερ
Νίκος Παπαρέγκας 1μ96 σούτινγκ γκαρντ
Θωμάς Αράπης 20 1μ95 σούτινγκ γκαρντ
Κώστας Τότσιος 1μ91 γκαρντ / φόργουορντ
Σωτήρης Καραποστόλου 35 1μ94 γκαρντ / φόργουορντ
Γιάννης Καραθανάσης 22 2μ00 σμολ φόργουορντ
Σωκράτης Γκέλιος 19 1μ96 σμολ φόργουορντ
Δημήτρης Καλαμπάκας 24 2μ02 σμολ / πάουερ φόργουορντ
Βασίλης Αγγελακόπουλος 34 2μ04 πάουερ φόργουορντ / σέντερ
Μπόγιαν Κριστέφσκι 23 2μ06 σέντερ
Δημήτρης Μαρμαρινός 37 2μ07 σέντερ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Θωμάς Νίκου

Keywords
Τυχαία Θέματα