ΓΕΡΜΑΝΙΑ | Καλαμπόκης: "Προσπαθήσαμε στον ΠΑΟΚ, αλλά αποτύχαμε"

Στην άσχημη κατάσταση που βιώνει ο ΠΑΟΚ με το οικονομικό θέμα, το οποίο αποτελεί μεγάλο "αγκάθι", αλλά και τη ζωή του στη Γερμανία, αναφέρθηκε ο Γιάννης Καλαμπόκης.

Ο πρώην άσος του "δικεφάλου" και νυν της Άλμπα Βερολίνου παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Goal", όπου μίλησε για όσα πέρασε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και τα λάθη που έγιναν, ενώ παράλληλα στάθηκε στη μεγάλη προσπάθεια των Γερμανών να φτιάξουν ένα

πολύ δυνατό πρωτάθλημα.

"Την προηγούμενη αγωνιστική παίξαμε εντός έδρας με την Μπάγερν. Πριν από τον αγώνα έγινε sold out. Εξαντλήθηκαν τα 14.500 εισιτήρια. Στα άλλα μας παιχνίδια είχαμε περίπου 10.000 φιλάθλους και σε ένα ματς που έγινε Τετάρτη, αν θυμάμαι, πέσαμε στις 7.000. Είχα ακούσει πολλά για το ενδιαφέρον που δείχνει εδώ ο κόσμος για το μπάσκετ, όμως αυτό που συνάντησα είναι εντυπωσιακό. Διαπίστωσα ότι εδώ υπάρχουν φίλαθλοι. Προσέξτε τι λέω: Φίλαθλοι κι όχι οπαδοί της νίκης. Η συμμετοχή του κόσμου στα παιχνίδια μας είναι μεγάλη.

Ισως να παίζει ρόλο το γήπεδο, το οποίο για όσους το γνωρίζουν κι έχουν έρθει ξέρουν πως είναι ένα στολίδι. Το εκμεταλλεύονται και σωστά. Δίνουν παροχές, εδώ μπορείς να έρθεις αρκετή ώρα πριν από το ματς, να φας, να πιεις τον καφέ σου και στη συνέχεια να ψυχαγωγηθείς. Είναι και θέμα κουλτούρας; Τι να πω;

Τα είπαμε και με τον κόουτς Χριστόπουλο, ο οποίος εργάζεται ως βοηθός προπονητή στην Μπάγερν. Η Μπάγερν κάνει μια σημαντική επένδυση, που δεν αφορά αποκλειστικά την αγωνιστική της ενίσχυση. Τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς που κάνουν οργανωτικά πιστεύω θα φανούν στο μέλλον".

ΠΑΟΚ ξεκίνησε θεωρητικά με ένα μικρό μπάτζετ, στην πορεία αποδείχθηκε όμως ότι δεν μπορούσε να καλύψει ούτε αυτό.

"Δεν ξέρω αν είχαν συνολική εικόνα του μεγέθους των υποχρεώσεων που είχε η ομάδα και φυσικά η οικονομική κρίση, οι καθυστερήσεις που υπήρξαν από πλευράς της λίγκας με την αδυναμία εύρεσης τηλεοπτικής στέγης έπαιξαν τον ρόλο τους στα όσα ακολούθησαν. Οι προθέσεις των ανθρώπων που εγώ γνώρισα, του Πρέλεβιτς, του Σταυρόπουλου, του Ζουρνατζίδη, του Μαρκόπουλου ήταν καλές, δεν μπορώ να πω το αντίθετο, ούτε μπορώ να κρίνω αν διοικητικά ήταν κάποιοι άπειροι ή όχι. Αυτό που αντιλήφθηκα ήταν ότι προσπάθησαν πραγματικά να φτιάξουν ένα καλό περιβάλλον με στόχο να πετύχει η ομάδα, όμως το μέγεθος των προβλημάτων ξεπέρασε τις όποιες προθέσεις είχαν".

-Ευθύνες υπάρχουν;

"Οταν κάτι δεν πάει καλά, ευθύνη έχουν όλοι και οι παίκτες και ο κόουτς και η διοίκηση. Δεν μπορώ να πω όμως πως δεν έγινε προσπάθεια από όλους".

-Χημεία είχατε στον ΠΑΟΚ;

"Αν σου πω ότι υπήρχε χημεία, θα με πιστέψεις; Εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως δεν υπήρχε χημεία χωρίς απαραίτητα να είναι κακές οι σχέσεις μεταξύ των παικτών. Δουλεύαμε, υπήρχαν στιγμές που βλέπαμε ότι υπάρχει πρόοδος, όμως αυτό δεν κρατούσε πολύ. Το ζήτημα των εκτός έδρας εμφανίσεων ήταν κάτι που μας απασχολούσε, που μας πλήγωνε. Όταν καλούμασταν να κάνουμε το κάτι παραπάνω, δεν το πετυχαίναμε. Φαντάζομαι απαντήσεις στο τι έφτ

Keywords