40 λεπτά απ’ τον Βόσπορο

14:02 5/4/2012 - Πηγή: OnSports

Παναθηναϊκός – Μακάμπι: Πράξη πέμπτη. Γύρω στα μεσάνυχτα αναμένεται να πέσει η αυλαία της πιο συναρπαστικής σειράς, των φετινών πλέι οφ, της Ευρωλίγκας. Εξάλλου, μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό, καθώς έχουμε να κάνουμε με ονόματα …βαριά σαν ιστορία.

Χωρίς να μειώνουμε τα υπόλοιπα τρία ζευγάρια, θα ήταν ουτοπικό, να τα είχαμε αναγάγει σε ευρωπαϊκά ντέρμπι. Ακόμη και πολλοί φίλοι των, Μπαρτσελόνα – Ούνιξ, Σιένα – Ολυμπιακού και ΤΣΣΚΑ – Μπιλμπάο,

γνώριζαν πως το …φιλέτο της διοργάνωσης βρισκόταν κάπου ανάμεσα σε Τελ Αβίβ και Αθήνα. Εκεί που το ζευγάρι του περσινού τελικού του final 4, «έβγαζε τα μάτια του», για μια θέση στον ήλιο της Πόλης.

Οι «πράσινοι» σαφώς και διαθέτουν πιο ποιοτικό ρόστερ, μεγαλύτερους προπονητές, ενώ απολαμβάνουν ξανά το πλεονέκτημα της καυτής τους έδρας. Παρόλα αυτά, οι Ισραηλινοί εδώ που έφτασε το πράγμα, φαντάζουν πιο επικίνδυνοι από ποτέ. Χωρίς άγχος, μιας και αυτό εξανεμίστηκε στο τέταρτο ραντεβού της σειράς, έρχονται στο ΟΑΚΑ, με στόχο να παίξουν μια ζαριά και ό,τι τους βγει. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός των έξι Ευρωπαϊκών, τα τελευταία 15 χρόνια, δεν πρέπει να χαρίσει δεύτερο ροζ φύλλο, μέσα στο σπίτι του.

Εκπλήξεις; Ποιες εκπλήξεις; Αυτές είναι για τα …γενέθλια, όπως άφησε να εννοηθεί και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι δύο μονομάχοι γνωρίζονται πολύ καλά και πλέον το βάρος πέφτει, στη σωστή εκτέλεση των εντολών και στον εγωισμό των παικτών. Το μόνο που μπορεί ν’ αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα ραντεβού, είναι η εμφάνιση κάποιων νέων «κλειδιών», τύπου Λόγκαν. Προσωπικά, δεν θα με ξενίσει καθόλου ένας συγκεκριμένος ρόλος του Αμερικανού, στο αποψινό ματς. Ασχέτως, εάν στα δύο τελευταία ραντεβού, αναλώθηκε σε ελάχιστα δεύτερα συμμετοχής, δουλεύει σκληρά στην προπόνηση και ίσως ν΄ αποτελέσει κίνηση – ματ, στον Ντέιβιντ Μπλατ. Όλα, ωστόσο, θα εξαρτηθούν από την πορεία του παιχνιδιού (περίπου τα ίδια ισχύουν και για τον Μάριτς).

Η πτήση Αθήνα – Κωνσταντινούπολη, λοιπόν, θα διαρκέσει 40, άντε 45 λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στην πύλη του αεροδρομίου και να περιμένει απλά την αναγγελία, με το διαβατήριο στο χέρι. Το: «Και στην Πόλη θα ‘ρθω Πανάθα για σένα, για να σηκώσουμε με τρέλα άλλο ένα», από τα χείλη των 20.000 οπαδών του, θα δώσει τον ρυθμό, απομένει να κάνουν τα …προβλεπόμενα οι: Μήτσος, Μάικ, Σάρας, Νικ, Ρομέιν, Στράτος, Κώστας, Ιαν, «Κάι» και τ’ άλλα παιδιά, ώστε το ταξίδι να συνεχιστεί και φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα