ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ | Ποιο μπάσκετ; Γουσου και κρίκετ...

Αλλο πράγμα η οικονομική κρίση και άλλο η απουσία σωστής κρίσης... Διότι το ένα δεν μπορεί να φέρνει το άλλο. Δυστυχώς όμως στην περίπτωση του Γιάννη Ιωαννίδη, το ένα μπορεί να αποτελέσει μια χαρά δικαιολογία για το πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει.

Δεν ξέρουμε αν ο "ξανθός" κάνει ό,τι κάνει επειδή κάτι δεν καταλαβαίνει ή αν πράγματι έχει πρόβλημα με το άθλημα που προέρχεται. Εδώ και τέσσερα χρόνια, λοιπόν, οι επιχορηγήσεις μειώνονται σταθερά και φέτος τα χρήματα που θα δοθούν στις Ομοσπονδίες θα είναι κατά 30% λιγότερα σε σχέση με πέρυσι. Ανάλογες μειώσεις γίνονται κάθε χρόνο, αλλά

το οριζόντιο 30% δεν έχει καμία λογική. Ε, δεν γίνεται το άθλημα που πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο εδώ και μια 25ετία να βρίσκεται μόνιμα από τον στίβο. Ε, δεν γίνεται να μειώνονται κατά 30% τα χρήματα σε όλα τα κανονικά σπορ και να μοιράζεται 1 εκ ευρώ για την Ορειβασία-Αναρρίχηση, το το Μπάντμπιντον, το Κρίκετ, το Παγκράτιο, το Μπέιζμπολ, το Σοφτμπολ, το Θαλάσσιο Σκι και κρατηθείτε καλά παρακαλώ, το Γουσου - Κουνγκ Φου, το Ζίου Ζίτσου. Σε μια εποχή που και το κάθε ένα κρατικό ευρώ που φεύγει από τα ταμία πρέπει να δίνεται με προσοχή, βλέπουμε απίθανα πράγματα.

Το ότι ο στίβος χαίρεται και ευχαριστεί, δείχνει και το πραγματικό πρόβλημα. Παίρνει 30% λιγότερα σε μια εποχή που ο στίβος προσφέρει στην Ελλάδα το απόλυτο... τίποτα. Υπάρχουν αθλήματα δεν στην ουσία είναι ανύπαρκτα, αλλά παίρνουν χρήματα. Και το μπάσκετ με την ετήσια παρουσία όλων των Εθνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις, βλέπει τη δική του επιχορήγηση να μην είναι ανάλογη της προσφοράς του. Ακόμα και σε συλλογικό επίπεδο, οι ελληνικές ομάδες προοδεύουν, έχοντας ως βάση τους Ελληνες αθλητές που βγήκαν από την παραγωγική διαδικασία της Ομοσπονδίας.

Οπως και να το κοιτάξει κανείς, δεν βρίσκει λογική. Οπως δεν βρίσκει λογική στο ότι υπάρχει ένας νόμος που ακόμα υφίσταται και με βάση όσα έλεξε ο Ιωαννίδης, δεν επιτρέπει την εκταμίευση των χρημάτων. Το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, αλλά ανακοίνωση για τις επιχορηγήσεις βγήκε. Και φυσικά εδώ και τρεις μήνες, εισροή χρημάτων στις Ομοσπονδίες δεν υπάρχει. Πώς λειτουργούν; Μόνο ο Ιωαννίδης μπορεί να ξέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα