ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Το καλό το πικ εντ ρολ θέλει και μια ματς απ ζώνη...

Στην επίθεση η Εθνική άγγιξε το τέλειο, με 14 στα 24 τρίποντα και μπάσκετ υψηλού επιπέδου... Με τον Σπανούλη να κάνει ό,τι θέλει. Κάτι, όμως, έπρεπε να γίνει με την άμυνα. Και ο καλός ο καπετάνιος, φάνηκε στη.... φουρτούνα. Η ζώνη ματς - απ κλείδωσε το Πουέρτο Ρίκο και κάπως έτσι η Ελλάδα πέτυχε μια νίκη, που κάνει τη ζωή της πιο εύκολο στο Προολυμπιακό.

Βάση λογικής, το χιαστί παιχνίδι της Παρασκευής ήταν το κομβικό στη διοργάνωση. Ελα, που τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν μέσα σε μια στιγμή... Η νίκη της Νιγηρίας

επί της Λιθουανίας, λοιπόν, μετέτρεψε ξαφνικά το παιχνίδι της Ελλάδα με το Πουέρτο Ρίκο, σαν να είναι αυτή αναμέτρηση που θα κρίνει τη συμμετοχή στην 4αδα. Οποιος κέρδιζε θα αντάμωνε με τη Νιγηρία στους "8", ο χαμένος θα έπεφτε πάνω στη Λιθουανία. Υπάρχει, δηλαδή, κανείς που να προτιμά τη Λιθουανία από τη Νιγηρία; Αν, βέβαια, στη θέση της ήταν η Βενεζουέλα, ένας προβληματισμός θα υπήρχε. Στην έδρα τους γίνεται το Προολυμπιακό, μην το ξεχνάμε. Δεν έχουν δα και καμία ομαδάρα, αλλά με τον κόσμο και το σπρώξιμο στο πλευρό του, θα υπήρχε μεγαλύτερος κίνδυνος. Οπως και μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας. Αε μην λησμονούμε ότι μπορεί να χρειαστούν και τρεις αγώνες σε τρεις μέρες.

Μόνο που η Λιθουανία ξαπόστειλε με έξυπνο τρόπο τη Βενεζουέλα κι έτσι προκρίθηκε η Νιγηρία ως δεύτερη. Τι έπρεπε να κάνει η Ελλάδα; Να κερδίσει πάση θυσία το Πουέρτο Ρίκο. Πλέον, δεν υπήρχε περιθώριο. Μια μέρα πριν, στην Εθνική δεν έβλεπαν με το ίδιο μάτι το συγκεκριμένο ματς.

Πάμε στο παιχνίδι. Η τακτική στην επίθεση ήταν για σεμινάριο. Ολα τα πικ εντ ρολ τα πήρε ο Σπανούλης από τον Μπουρούση, διότι τον μάρκαρε ο γίγαντας Ράμος. Τι αντιμετώπιση να κάνει, αφού δεν μπορεί. Ο Σπανούλης ξεκίνησε με 13 συνεχόμενους πόντους, είτε με τρίποντα, είτε με λέι απ, είτε με μπακ ντορ. Κι όταν χρειαζόταν, μοίραζε και την μπάλα και τα έβαζαν οι υπόλοιποι. Με 6/6 τρίποντα άρχισε η Εθνική.

Ελα, όμως που και το Πουέρτο Ρίκο έπαιξε έξυπνα στην επίθεση. Η μπάλα στον Ράμος, που μέσα στη ρακέτα ήταν ανίκητος. Τρία φάουλ ο Μπουρούσης, τρία ο Μαυροειδής, τρία και ο Καϊμακόγλου που επιστρατεύτηκε ως 5αρι. Κάπως έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 49-47 υπέρ της Ελλάδας.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και το Πουέρτο Ρίκο πέρασε μάλιστα μπροστά κάποια στιγμή. Το άγχος εμφανίστηκε, τα σουτ δεν έμπαιναν με την ίδια ευκολία. Κάτι έπρεπε να γίνει. Και έγινε. Ο Ζούρος άλλαξε την άμυνα, γύρισε σε ματς απ ζώνη. Προσαρμόστηκε στους καλούς σουτέρ, έβγαλε εκτός παχνιδιού και τον Ράμος σιγά σιγά. Η ψυχολογία άλλαξε, έγιναν πάλι σωστές και οι επιλογές στην επίθεση. Ο Μπουρούσης έβγαινε εκτός ρακέτας όταν χρειαζόταν και είτε πυροβολούσε, είτε μοίραζε ωραία την μπάλα στον Πρίντεζη. Ο Παπανικολάου έβαλε δύο συνεχόμενα τρίποντα, ο Σπανούλης ξαναζεστάθηκε, ο Ζήσης έκανε κι αυτός σπουδαία δουλειά στο πικ εντ ρολ, όταν οι Πορτορικάνοι προσπαρμόστηκαν στον V-SPAN. Το τελευταίο 5λεπτο εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο και η Εθνική έφτασε στο 98-84, παίζοντας και καλή άμυνα στο δεύτερ

Keywords
Τυχαία Θέματα