ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Παπανικολάου: «Να κάνουμε το παιχνίδι μας»

Η Εθνική πήρε την πρώτη θέση του Α’ Ομίλου του Προολυμπιακού Τουρνουά, αλλά αυτό δεν θα έχει σημασία, αν δεν ξεπεράσει το εμπόδιο της Νιγηρίας και για αυτό ο Κώστας Παπανικολάου στις δηλώσεις του προτίμησε να επικεντρωθεί στην αναμέτρηση των προημιτελικών.

«Η ομάδα είχε πλουραλισμό, σωστές επιλογές, μπήκαν τα τρίποντα και έφτασε σε αυτή την πολύτιμη νίκη», είπε για το παιχνίδι με το Πουέρτο Ρίκο ο Κώστας Παπανικολάου και στη συνέχεια μίλησε για εκείνο με τη Νιγηρία:

«Πλέον κοιτάζουμε τη Νιγηρία, δεν τίθεται θέμα καλύτερου ή χειρότερου αντιπάλου σε ένα χιαστί παιχνίδι. Τους αντιμετωπίσαμε

πρόσφατα στο φιλικό ματς στη Βραζιλία και είδαμε ότι είναι πολύ καλή ομάδα, που χρειάζεται προσοχή. Στο μπάσκετ δεν υπάρχει τίποτα απρόσμενο και τίποτα δεδομένο. Οι Νιγηριανοί είναι καλοί αθλητές, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί από το ξεκίνημα, να μην τους δώσουμε την ευκαιρία για εύκολα καλάθια. Αν μπουν δυνατά και πιστέψουν πως μπορούν να τα καταφέρουν, το ματς θα γίνει πολύ δύσκολο. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε τον αιφνιδιασμό, να μην τους επιτρέψουμε να πάρουν ούτε επιθετικά, ούτε και αμυντικά ριμπάουντ με ευκολία. Είναι πολύ καλοί στο ανοιχτό γήπεδο. Εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, τίποτα άλλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα