ΕΟΚ | Υπάρχει πρόβλημα ακόμα...

Μπάχαλο άνευ προηγουμένου έχει δημιουργηθεί με τα γήπεδα της Αττικής, αφού παρά την οδηγία της ΓΓΑ, η Περιφέρεια και η Γενική Γραμματείας Αποκέντρωσης και κάποιοι Δήμοι δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να επικοινωνήσουν προκειμένου να βρεθεί λύση και εκτελεστεί η απόφαση του Υπουργείου!

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν παιχνίδια - όχι πολλά - που βρίσκονται στον "αέρα" με την Περιφέρεια Αττικής

να επιμένει να μην εκτελεί τη χθεσινή απόφαση της ΓΓΑ. Θυμίζουμε την ανακοίνωση της ΕΟΚ που ανέφερε ότι "σχετικά με τις αγωνιστικές συναντήσεις που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο χρονικό διάστημα 11 Οκτωβρίου 2013 έως 22 Οκτωβρίου 2013, οι Περιφέρειες μπορούν να χορηγήσουν άδεια διεξαγωγής αθλητικής συνάντησης, εφόσον είχε χορηγηθεί αντίστοιχη άδεια για την τελευταία αγωνιστική της προηγούμενης περιόδου 2012-13.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που στον ενδιάμεσο χρόνο, από το πέρας της αγωνιστικής περιόδου 2012-13 έως την αρχή της αγωνιστικής περιόδου 2013-14:

1.Είχε εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης για την αθλητική εγκατάσταση

2.Η εγκατάσταση είχε κριθεί αποδεδειγμένα ανεπαρκής στατικά (έπειτα από αντίστοιχη μελέτη)".

Πρόκειται, δηλαδή, για καθαρά γραφειοκρατική ζητήματα για τις περισσότερες από τις περιπτώσεις των γηπέδων, που ούτως ή άλλως εδώ και καιρό φιλοξενούν αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα η Περιφέρεια έχει εναρμονιστεί με την οδηγία της ΓΓΑ και δεν υπάρχουν προβλήματα στα γήπεδα, κάτι όμως που δεν ισχύει με την Αττική. Ο οδηγία που υπάρχει είναι να επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων στα γήπεδα που γίνονταν μέχρι το τέλος της περασμένης σεζόν τα παιχνίδια, αλλά αυτό στην πράξη δεν γίνεται.

Περίπτωση να αναβληθεί η πρεμιέρα των πρωταθλημάτων δεν υπάρχει, αλλά σε ορισμένους αγώνες ίσως υπάρξει πρόβλημα, όχι για ουσιαστικούς, αλλά για τυπικούς λόγους. Το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει η ίδια η πολιτεία αδυνατεί να το λύσει διότι δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των κρατικών φορέων και το μπαλάκι πέφτει στην Ομοσπονδία, που προσπαθεί να συντονίσει τα.. ασυντόνιστα. Μόνο στην Αττική όλα αυτά, γιατί στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Είναι προφανές ότι η Ομοσπονδία το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μην ρισκάρει τη διεξαγωγή αγώνων ομάδων που θα ταξιδέψουν για να παίξουν, γι αυτό και θα ορίσει ουδέτερα γήπεδα για συγκεκριμένα ματς... Από εκεί και πέρα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής σε ορισμένες περιπτώσεις, εκεί δηλαδή που οι φορείς δεν δείχνουν διατεθειμένοι να βρουν λύση. Η δε Ομοσπονδία κάνει τον... αγγελιοφόρο ανάμεσα στο ίδιο το κράτος και τις άλλες Ομοσπονδίες, που έχουν αφήσει την ΕΟΚ να τρέχει μόνη, αλλά να μην μπορεί να βγάλει άκρη λόγω της έλλειψης συνεργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα