ΑΦΙΕΡΩΜΑ | Μία «μαγική» δωδεκάδα... (videos)

Το ΝΒΑ ετοιμάζεται να μπει εκ νέου στην ζωή μας και λίγες ώρες πριν από την έναρξη του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου της νέας σεζόν το Superbasket.gr σάς παρουσιάζει μία μαγική δωδεκάδα που κάθε προπονητής θα ήθελε να κοουτσάρει και κάθε φίλαθλος θα ήθελε να την παρακολουθεί.

Οι παίκτες του μαγικού κόσμου τις τελευταίες ημέρες αξιολογούνται από τα Μ.Μ.Ε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού βάσει των περσινών τους επιδόσεων, οι οποίες χρησιμεύουν σαν ένας

γνώμονας για το τι είναι πιθανόν να παρακολουθήσουμε τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Φυσικά, όταν αναφερόμαστε στο ΝΒΑ είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις μόνο δώδεκα παίκτες, ενώ είναι λογικό να υπάρχουν και διχογνωμίες. Εμείς πάντως κι αφού κάναμε την… γύρα μας στα sites των ΗΠΑ, σας παρουσιάζουμε ένα… ρεζουμέ όσων διαβάσαμε αλλά και την ευκαιρία να θυμηθούμε μαζί κάποιες από τις καλύτερες στιγμές των ΝBAers που ακολουθούν.

12. Ραζόν Ρόντο-Μπόστον Σέλτικς (2012-13: μ.ο 13,7 π., 5,6 ριμπ., 11,1 ασ., 1,8 κλ., 0,2 τ.)

Η σεζόν 2013-14 φαντάζει μεταβατική για τους Σέλτικς, οι οποίοι δεν έχουν πλέον τον Ντοκ Ρίβερς να τους καθοδηγεί ενώ ο Ραζόν Ρόντο δεν θα έχει πλέον στο πλευρό του τους Πολ Πιρς και Κέβιν Γκαρνέτ. Ο 27χρονος γκαρντ, όμως, θα έχει την ευκαιρία να δείξει τα ηγετικά του προσόντα.

11. Τιμ Ντάνκαν-Σαν Αντονίο Σπερς (2012-13: μ.ο 17,8 π., 9,9 ριμπ., 2.7 ασ., 0,7 ασ., 2.7 τ.)

Κουβαλάει 37 χειμώνες στην πλάτη του, αλλά καταφέρνει ακόμα να πρωταγωνιστεί. Τα σημάδια του χρόνου φαίνονται λιγουλάκι στο παιχνίδι του, αλλά η εμπειρία του και η ποιότητα του τον καθιστούν ως ένα από τα μεγάλα «όπλα» στη… φαρέτρα Γκρεγκ Πόποβιτς, με τον οποίο έχουν βρεθεί τέσσερις φορές στην κορυφή του μαγικού κόσμου.

10.Ντουέιν Ουέιντ-Μαϊάμι Χιτ (2012-13: μ.ο 21,2 π., 5 ριμπ., 5,1 ασίστ, 1,9 κλ., 0,8 τ.)

Αποτελεί τον παλιό της «Big Three» των πρωταθλητών, έχει αποδεχτεί πως ο ΛεΜπρόν αποτελεί της ομάδας τους και καταφέρνει να προσφέρει σε αυτήν σε άλλους τομείς, όπως αυτόν της δημιουργίας, γεγονός που δείχνει πως παραμένει κομβικός για αυτήν.

9. Ντουάιτ Χάουαρντ-Χιούστον Ρόκετς (2012-13: μ.ο 17,1 π., 12,4 ριμπ., 1,4 ασ., 1,1 κλ., 2,4 τ.)

Η περσινή σεζόν τον βρήκε στο L.A να κάνει ένα νέο ξεκίνημα με τα χρώματα των Λέικερς, αλλά από ό,τι φάνηκε το… κλίμα δεν του ταίριαζε. Τα προβλήματα τραυματισμών δεν έλειψαν ενώ η απόφασή του το καλοκαίρι να υπογράψει στους Ρόκετς σήκωσε κύμα αντιδράσεων στο Λος Αντζελες. Ο «Σούπερμαν» πάντως έχει την ευκαιρία στο Χιούστον να δείξει πέραν τις αμυντικές του αρετές και τις επιθετικές του δυνατότητες, καθώς γύρω του υπάρχουν ουκ ολίγοι καλοί σουτέρ.

8. Τζέιμς Χάρντεν (2012-13: μ.ο 25,9 π., 4,9 ριμπ., 5,8 ασ., 1,8 κλ., 0,5 τ.)

Η καριέρα του 24χρονου γκαρντ βρίσκεται σε συνεχή άνοδο και δείχνει ικανός μέρα με τη μέρα να «σκαρφαλώνει» όλο και περισσότερα στα… rankings . Οι Ρόκετς την φετινή σεζόν και μαζί τους ο Χάρντεν θα επιδιώξει να κάνει ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του επιδιώκοντας να υλοποιήσει προσωπικούς και ομαδικούς στόχους.

7. Καρμέλο Αντονι – Νιου Γιορκ Νικς (2012-13: μ.ο 28,7 π., 6,9 ρ., 2,6 ασ., 0,8 κλ., 0,5 τ.)

Ο «Μέλο» την περασμένη σεζόν σκόραρε σχεδόν ακατάπαυστα, έδινε λύσεις τόσο στη θέση «3» όσο και στην «4», αλλά υστερούσε λίγο στο τομέα της δημιουργίας και στα αμυντικά του καθήκοντα. Αν διορθώσει αυτά τα στοιχεία και βρει και τις αντίστοιχες βοήθειες από τους συμπαίκτες του, τότε οι Νικς θα αυξήσουν κατά πολύ τις πιθανότητές τους, ώστε να κάνουν το βήμα παραπάνω.

6. Ράσελ Ουέστμπρουκ – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (μ.ο 23,2 π., 5,2 ριμπ., 7,4 ασ., 1,8 κλ, 0,3 τ.)

Ο 24χρονος γκαρντ φροντίζει κάθε σεζόν να παρουσιάζεται καλύτερος και παρότι θα αργήσει λίγο να εμφανιστεί στα παρκέ εξαιτίας του τραυματισμού που αντιμετωπίζει στο γόνατο, πιστεύουμε πως και φέτος θα είναι βελτιωμένος. Στοιχείο που αρκεί για τους Θάντερ, ώστε να παραμείνουν στους διεκδικητές του τίτλου.

5. Κόμπε Μπράιαντ - Λος Αντζελες Λέικερς (2012-13: μ.ο 27,3 π., 5,6 ρ., 6 ασ., 1,4 κλ., 1,4 κλ., 0,3 τ.)

Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του 35χρονου παγκόσμιου αστέρα του μπάσκετ, ο οποίος, όμως, είναι γεννημένος νικητής κι ετοιμάζεται για το… encore του. Ο Κόμπε ίσως χρειαστεί μερικά παιχνίδια για να βρει τα… πατήματά του, αλλά είμαστε σίγουρα πως θα συμβεί και πως του χρόνου τέτοια εποχή θα βρίσκεται ακόμη πιο ψηλά στην αντίστοιχη λίστα. Οπως άλλωστε του αξίζει.

4. Τόνι Πάρκερ – Σαν Αντόνιο Σπερς (2012-13: μ.ο 20,3 π., 3 ρ., 7,6 ασ., 0,8 κλ., 0,1 τ.)

Ο 31χρονος γκαρντ οδήγησε την Γαλλία στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία, ενώ στους περσινούς τελικούς έχασε την ευκαιρία για ένα φάουλ που δεν έγινε να κάνει το καρέ στα δαχτυλίδια του ΝΒΑ. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς τού έχει αναθέσει τα «κλειδιά» των «σπιρουνιών» κι εκείνος με την σειρά του φροντίζει να τον δικαιώνει.

3. Κρις Πολ – Λος Αντζελες Λέικερς (μ.ο 16, 9 π., 3,7 ριμπ., 9,7 ασ., 2,4 κλ., 0,1 τ.)

Οι Κλίπερς αναζητούν να κάνουν το επόμενο βήμα και «γλυκοκοιτάζουν» την κορυφή του μαγικού κόσμου και ο Ντοκ Ρίβερς έχει την τύχη να έχει υπό τις οδηγίες του τον 28χρονο γκαρντ. Ο Πολ είτε οργανώνοντας, είτε σκοράροντας, δίνει τις λύσεις που χρειάζεται η ομάδα του, η οποία αν φέτος καταφέρει να κάνει το next step, θα είναι γιατί ο Πολ θα έχει βάλει κάτι περισσότερο από το… λιθαράκι του.

2. Κέβιν Ντουράντ – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (2012-13: μ.ο 28,1 π., 7,9 ριμπ., 4,6 ασ., 1,4 κλεψ. 1,3 τ.)

Ο 25χρονος άσος είναι έτοιμος για την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Ο Ντουράντ φαίνεται να μην έχει… ταβάνι, ενώ την περσινή σεζόν ακόμα και όταν τραυματίστηκε ο Ουέστμπρουκ, τα πήγε περίφημα. Οι Θάντερ είπαν «αντίο» στο όνειρο της κατάκτησης του τίτλου στα ημιτελικά της Δύσης, αλλά μόνο ο Ντουράντ δεν ευθύνεται για τον αποκλεισμό τους (4-1) από τους Γκρίζλις.

1. ΛεΜπρόν Τζέιμς – Μαϊάμι Χιτ (2012-13: μ.ο 26,8 π., 8 ριμπ., 7,3 ασ., 0,9 τ.)

Η παρουσία του «Βασιλιά» στο #1 δεν εκπλήσσει, κάθε άλλο μάλιστα. Είναι από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ, είναι εκπληκτικός στα αμυντικά του καθήκοντα και το γεγονός ότι τέσσερα βραβεία MVP γράφουν το όνομά του λέει πολλά. Ξεχάσαμε κάτι; Αααα ναι. Εχει και δύο δαχτυλίδια στην συλλογή του…

Keywords
Τυχαία Θέματα