Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ | Σιαμαντούρα: "Στόχος η επάνοδος στην κορυφή!"

Ο Παναθηναϊκός πέρασε σαν σίφουνας από την Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας ονειρεμένη πρεμιέρα στο πρωτάθλημα, με την Γιασεμή Σιαμαντούρα να ξεκαθαρίζει ότι ο στόχος του "Τριφυλλιού" είναι να επανέλθει στην κορυφή, ενώ έπλεξε το εγκώμιο της Τούλας Καλέντζου και των "πράσινων" οπαδών!

Αναλυτικά όσα είπε η

τεχνικός του Παναθηναϊκού στην "Πράσινη":

Τι μπορούμε να περιμένουμε φέτος από τον Παναθηναϊκό; Θα δούμε κάτι διαφορετικό στον τρόπο παιχνιδιού σε σχέση με πέρυσι;

"Η ομάδα έχει αλλάξει αρκετά σε σχέση με πέρυσι, είναι πιο νεανική και πιο αθλητική, ενώ υπάρχουν περισσότερες επιλογές στον πάγκο. Ωστόσο υπάρχει μια σχετική έλλειψη εμπειρίας. Ο τρόπος παιχνιδιού και η γενικότερη φιλοσοφία μου σε τεχνικά θέματα δεν έχει αλλάξει, όμως έχουν γίνει οι απαραίτητες προσαρμογές και πιστεύω θα βγάλουμε μεγαλύτερη ενέργεια στο γήπεδο".

Μήπως ήρθε η χρονιά να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στους τίτλους; Είναι κάτι που ζητάνε όλοι.

"Ασφαλώς, αυτό έχουμε όλοι στο μυαλό μας, ο στόχος μας είναι να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό στη θέση που του αρμόζει, αυτή του πρωταθλητή. Ωστόσο φέτος είναι μια μεταβατική περίοδος, με πολλές νεαρές παίκτριες που χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού. Με βάση τις μεγάλες αλλαγές γενικότερα στις ισορροπίες των ομάδων στο πρωτάθλημα φέτος, θα έλεγα είναι αρκετά νωρίς να προβλέψουμε την τελική μας κατάταξη. Ο βασικός στόχος πάντως είναι να φτιάξουμε μια ποιοτική ομάδα με μέλλον και σωστή νοοτροπία σε όλα τα επίπεδα.

Η περυσινή χρονιά θεωρείτε ότι μπορεί να λειτούργησε κατά κάποιο τρόπο προσαρμοστικά για την ομάδα και φέτος να μπει ο πήχης πιο ψηλά;

Η ομάδα πέρυσι κατάφερε να ξεπεράσει γρήγορα τα προβλήματα που είχε στην αρχή της περιόδου. Τα πράγματα εξελίχθηκαν ανέλπιστα θετικά και σταδιακά άρχισε να δημιουργείται μία ενθουσιώδης ομάδα με μεγάλη ομοιογένεια και πάθος. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού εκτίμησε και αγκάλιασε την προσπάθεια, ενώ η διοίκηση και ο πρόεδρος της ομάδας κ. Αχιλλέας Μακρόπουλος ενίσχυσαν σημαντικά την προσπάθεια. Αποτέλεσμα, ήταν μια εντυπωσιακή πορεία στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, που σταμάτησε μόνο στην ομάδα του Αθηναϊκού.

Πέρυσι από το πουθενά η ομάδα έφτασε στον τελικό του πρωταθλήματος. Υπάρχει κάποιο μυστικό;

Η σκληρή και μεθοδική δουλειά, η πειθαρχία, η σωστή νοοτροπία, η γενικότερη άψογη λειτουργία του τμήματος και το καλό κλίμα θεωρώ ότι ήταν τα μυστικά της επιτυχίας. Οι περυσινές βάσεις και η συνεχής στήριξη της διοίκησης που είναι συνεχώς δίπλα μας, θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε την πορεία μας και να έχουμε ακόμη πιο επιτυχημένη πορεία φέτος.

Επενδύσατε και αυτή τη χρονιά σε νεαρές παίκτριες. Είναι κάτι που συνηθίζετε γενικά στις ομάδες που εργάζεστε;

Ναι είναι κάτι που ταιριάζει στη φιλοσοφία μου. Πιστεύω ότι πρέπει σε αυτό να δοθεί έμφαση σε όλες τις ομάδες, ειδικά με τα δεδομένα της εποχής. Είναι σημαντικό και κρίσιμο οι νεαρές ταλαντούχες παίκτριες να βελτιώσουν τις τεχνικές τους και ν

Keywords
Τυχαία Θέματα