NBA | Τιμήθηκε αλλά και... "έκραξε" τον Χάουαρντ ο Σακίλ

Ο Σακίλ Ο' Νίλ τιμήθηκε από τους Λέικερς, που απέσυραν τη θρυλική φανέλα με τον αριθμό "34". Ωστόσο ο "Shaq" άσκησε κριτική στο σημερινό σέντερ των "Λιμνανθρώπων", Ντουάιτ Χάουαρντ.

Η προσφορά του Σακίλ Ο' Νιλ στα 8 χρόνια της παρουσίας του στο Λος Άντζελες συνοδεύτηκε με τρεις τίτλους, πολλές νίκες και θεαματικό μπάσκετ, προσφέροντας του εκτός των άλλων, και την έκτη θέση θέση των σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ.

Ο Σακίλ ξεκίνησε

τις δηλώσεις αναφερόμενος στον αείμνηστο ιδιοκτήτη της ομάδας, λέγοντάς: "Μακάρι να ήταν εδώ ο Τζέρι Μπας... Πέρασα τα περισσότερα χρόνια της καριέρας μου εδώ, έπαιξα το καλύτερο μπάσκετ μου εδώ, πήρα τους περισσότερους τίτλους μου εδώ. Αν με θεωρήσουν αρκετά καλό για το Hall of Fame, θα μπω σαν Λέικερ".

Αυτό που έκανε εντύπωση πάντως ήταν η κριτική που άσκησε -για ακόμη μία φορά- στον Ντουάιτ Χάουαρντ, παρά τη γιορτινή ατμόσφαιρα. "Ελπίζω να πάρουν ένα ακόμη πρωτάθλημα όσο παίζει ο Κόμπε, αλλά πρέπει να προσφέρει περισσότερα ο Χάουαρντ. Θα ήθελα να τον βλέπω να έχει 28 πόντους και 10 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Αυτά ζητούσαν κι από μένα στην εποχή μου. Δεν τον επικρίνω, είναι ένα παιδί με ταλέντο, αλλά όταν βλέπω να έχει 16 ή 18 πόντους, δεν μου αρκεί".

Όσο για την πολύκροτη σχέση του με τον Κόμπε Μπράιαντ και τα προβλήματα ή μη που υπήρχαν είπε: "Είχαμε τις διαφωνίες μας, αλλά υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Περάσαμε χιλιάδες άσχημες στιγμές, αλλά ένα εκατομμύριο υπέροχες. Υπάρχουν δύο ήδη αντιπαθειών, σε αθλητικό επίπεδο και σε ανθρώπινο επίπεδο και τη δεύτερη δεν την είχαμε ποτέ με τον Κόμπε. Όταν τον βλέπω με τα παιδιά του πηγαίνω κοντά τους και τους λέω ‘Είμαι ο θείος Σακ’".

Τον Ο' Νιλ, τίμησαν μεταξύ άλλων ο άλλοτε προπονητής των Λέικερς Φιλ Τζάκσον, που και ο ίδιος με τη σειρά του αποθεώθηκε από τους οπαδούς των "Λιμνανθρώπων", αλλά και ο πιο διάσημος οπαδός της ομάδας Τζακ Νίκολσον.

Keywords
Τυχαία Θέματα