EUROBASKET | Όταν ο Λίνας γίνεται... συμπαίκτης

Και να που η Λιθουανία του... ανεπαρκή κατά τους περισσότερους, Γιόνας Καζλάουσκας, κατάφερε να φτάσει έξυπνα και αθόρυβα στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, αφήνοντας εκτός συνέχειας την εξαιρετική φιλόδοξη ομάδα της Κροατίας. Μάλιστα, αυτό το πέτυχε με τον πλέον επιβλητικό τρόπο, μη επιτρέποντας στους παίκτες του Ρέπεσα να πιστέψουν έστω και για ένα λεπτό στη νίκη-πρόκριση στον τελικό.

Μπορεί τα ξεσπάσματα του "ασταθή", αλλά εξαιρετικά πολύτιμου για οποιαδήποτε ομάδα, Γιόνας Ματσιούλις να ήταν λίγο πολύ

αναμενόμενα, όμως λίγοι ήταν αυτοί που περίμεναν την απερχόμενη εμφάνιση του Λίνας Κλέιζα, ο οποίος θύμισε τον... προ τραυματισμού εαυτό του. Με 22 πόντους, εξαιρετικά ποσοστά ευστοχία και 12 ριμπάουντ έβαλε τις βάσεις της νίκης, εκθέτοντας άπειρες φορές την κροατική άμυνα ιδίως στο ξεκίνημα.

Παρότι η γενικότερη παρουσία του στο Ευρωμπάσκετ δεν είναι αυτή που μας έχει συνηθίσει, η λιθουανική "καλαθομηχανή" δείχνει να μπαίνει σε καλούπι και αυτό διευκολύνει αφάνταστα τον ομοσπονδιακό του τεχνικό, Γιόνας Καζλάουσκας. Ο άλλοτε φόργουορντ του Ολυμπιακού ξεχνάει τις παλιές, κακιές συνήθειες και δεν είναι λίγες οι φορές που μετατρέπεται σε πολύ καλό... συμπαίκτη.

Από τη στιγμή που δεν έχει τη δεδομένη χρονική περίοδο τον αντίστοιχο ρυθμό στην επίθεση με αυτόν του παρελθόντος, όταν δεν... παρασύρεται από το παιχνίδι, βάζει το "εγώ" του, κάτω από το "εμείς" και βοηθάει πολύ σε διάφορους τομείς. Βέβαια, για να έχει αυξημένες ελπίδες η Λιθουανία για το χρυσό μετάλλιο, θα πρέπει να παίξει περίπου όπως χθες, καθώς οι "τρικολόρ" είναι πανίσχυροι σε αυτές τις θέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα