EUROBASKET | "Ορφανή" χωρίς Πάου, Ναβάρο

Πολύς λόγος έγινε για τον αποκλεισμό της Ισπανίας, που μπορεί να πέρασε για 8η σερί φορά σε ημιτελικό μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης, όμως κατά πολλούς απέτυχε σε μεγάλο βαθμό στο συγκεκριμένο Ευρωμπάσκετ. Αν το σκεφτούμε προσεκτικά, πώς να μην είναι φαβορί έχοντας στο ρόστερ της παίκτες σαν τους Ρούντι Φερνάντεθ, Μαρκ Γκασόλ, Ρίκι Ρούμπιο, Χουάν Καλδερόν και Σέρχι Ροντρίγκεθ; Κι όμως γίνεται γιατί δεν είχε τους δύο
πραγματικούς της ηγέτες...

Ο λόγος, φυσικά, για τους "διόσκουρους" και συνοδοιπόρους όλα αυτά τα χρόνια, Πάου Γκασόλ και Χουάν Κάρλος Ναβάρο, που φέτος δεν ενίσχυσαν το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα και παρότι τα χρόνια για αμφότερους έχουν περάσει (είναι συνομήλικοι, γεννημένοι το 1980), η παρουσία τους θα έδινε άλλη αίγλη στους "φούριας ρόχας". Κι αυτό αποδείχτηκε στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν ήταν οι μοναδικοί παίκτες που κοίταξαν στα μάτια την TEAM USA του Κέβιν Ντουράντ και του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Σημαντική απουσία ήταν σίγουρα και αυτή του Σέρχι Ιμπάκα, που προσφέρει δύναμη και αθλητικά προσόντα, όμως το πρόβλημα δεν ήταν τόσο εκεί, όσο στην έλλειψη προσωπικότητας. Και δεν λέμε πως δεν πρόκειται για σπουδαίους παίκτες... Όμως, στα δύσκολα δεν είναι ακόμα έτοιμοι να κάνουν ό,τι ο Πάου Γκασόλ και ο "ΛαΜπόμπα", ήτοι να αλλάξουν τις ισορροπίες ακόμα κι αν ο αγώνας έχει... στραβώσει.

Χαρακτηριστικό είναι πως στο συγκεκριμένο Ευρωμπάσκετ οι Ισπανοί έχασαν τόσο από τη Γαλλία, όσο και από την Ελλάδα, δύο ομάδες των οποίων αποτελούσαν τον κακό δαίμονα κατά το παρελθόν, που κατάφεραν να διώξουν τον φόβο και να τον... ξορκίσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα