Νέο Opel Astra GTC: Δυναμική Εμφάνιση, Σπορ Συμπεριφορά

Εντυπωσιακή σχεδίαση: Σπορ Coupé με συναρπαστικές αναλογίες και στιβαρό στήσιμο Αποκλειστική διάταξη πλαισίου: Όλες οι εκδόσεις GTC φέρουν εμπρός ανάρτηση με HiPerStrut Τέλειο για καθημερινή χρήση: Ευρυχωρία, ευελιξία & καινοτόμες τεχνολογίες
Rüsselsheim. Έντονο αναμένεται το φετινό φθινόπωρο για την Opel με το λανσάρισμα τριών νέων, πολυαναμενόμενων μοντέλων: του επαναστατικού ηλεκτρικού Ampera με δυνατότητα επέκτασης της αυτονομίας, της νέας γενιάς του πρωταθλητή ευελιξίας Zafira Tourer
και του τρίθυρου σπορ, μικρομεσαίου Astra GTC. Το Astra GTC θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 64ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, 15 – 25 Σεπτεμβρίου, 2011.
Το νέο Astra GTC ξεχωρίζει με τη δυναμική σχεδίαση και τη σπορ συμπεριφορά του. Εξωτερικά, ανάγλυφες επιφάνειες με έξυπνες πινελιές προσθέτουν οπτική ένταση στις καθαρές γραμμές του coupé. Όλες οι εκδόσεις του Astra GTC υιοθετούν τη προηγμένη διάταξη εμπρός άξονα με HiPerStrut – High Performance Strut – που συνδυάζεται άριστα με τον πίσω άξονα με σύνδεσμο Watt (πατέντα της Opel) διασφαλίζοντας απαράμιλλη ευστάθεια και οδηγική ακρίβεια. Ελάχιστα μόνο καθαρόαιμα, σπορ αυτοκίνητα της κατηγορίας διαθέτουν μία τόσο προηγμένη αρχιτεκτονική εμπρός άξονα.
«Το Astra GTC είναι το πιο σπορ μέλος της οικογένειας Opel» δήλωσε ο Karl-Friedrich Stracke, CEO της Opel. «Σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στις εγκαταστάσεις μας στο Rüsselsheim σαν ένα ελκυστικό σπορ coupé με απαράμιλλες επιδόσεις, παραμένοντας παράλληλα προσιτό, ευρύχωρο και ευέλικτο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα φέρει φρέσκια πνοή στη σπορ, μικρομεσαία κατηγορία».
Το GTC είναι το απόλυτο Astra, σχεδιαστικά και τεχνολογικά. Με ποσοστό 15 - 20% επί των συνολικών...πωλήσεων Astra, θα τονώσει την επιτυχημένη οικογένεια μικρομεσαίων μοντέλων Opel, που αύξησε το μερίδιό της στην Ευρωπαϊκή κατηγορία από 8,3% το 2009 στο 11,4% το 2010.
Μυώδης αισθητική με έντονες γραμμώσεις
Το νέο Astra GTC είναι εμπνευσμένο από το Opel GTC Paris Concept που παρουσιάστηκε το περασμένο φθινόπωρο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Το Astra GTC είναι ένα σπορ, πενταθέσιο μικρομεσαίο μοντέλο με εντυπωσιακές αναλογίες και τη γοητεία ενός coupé: Δεν μοιράζεται κάποιο εξωτερικό στοιχείο με άλλα μέλη της οικογένειας Astra, εκτός από τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών και την ιστοκεραία. Έξι από τα επτά σχέδια ζαντών 17 έως 20 ιντσών είναι επίσης αποκλειστικά για το GTC.
«Θέλαμε το Astra GTC να γίνει ο απόλυτος εκφραστής της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Opel ‘η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια’ και να ενσαρκώνει το πάθος μας για το αυτοκίνητο» δήλωσε ο Mark Adams, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της Opel. «Ωστόσο, δεν θέλαμε το συναίσθημα να επισκιάσει τη λειτουργικότητα: το Astra GTC είναι ένα έξυπνο και προσιτό ‘dream car’».
Στην προφίλ άποψη, οι σχεδιαστές μεγιστοποίησαν την οπτική απήχηση περιορίζοντας τον αριθμό των γραμμών: μόνο τρεις ισχυρές γραμμές δημιουργούν ένταση και πλαστικότητα στο σχήμα του Astra GTC. Η λεπίδα-
Keywords
Τυχαία Θέματα