Το νέο Ford Focus γράφει ιστορία στο Euro NCAP με διακρίσεις για Προηγμένες Τεχνολογίες Ασφάλειας

Με το νέο Focus, η Ford γίνεται η πρώτη, μη-premium κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που κερδίζει δύο διακρίσεις Euro NCAP Advanced. Οι διακρίσεις αφορούν δύο καινοτόμες τεχνολογίες του νέου Focus, το Active City Stop και το Lane Keeping Aid.
Ένα από τα ατού ασφάλειας του Focus
είναι το Active City Stop, το οποίο παρακολουθεί την κυκλοφορία μπροστά από το αυτοκίνητο και φρενάρει αυτόματα σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης. Το Lane Keeping Aid χρησιμοποιεί κάμερα που ανιχνεύει την τάση απομάκρυνσης του οχήματος από τη λωρίδα του και επεμβαίνει διακριτικά στο σύστημα διεύθυνσης για να προειδοποιήσει τον οδηγό.
Το Focus κέρδισε, επίσης,...5 αστέρια στην αξιολόγηση ασφάλειας του Euro NCAP, λαμβάνοντας και το υψηλότερο σκορ στην προστασία παιδιών σε μετωπικές και πλευρικές συγκρούσεις. Aρίστευσε και στις κατηγορίες ενήλικων επιβατών και πεζών.
«Στη Ford, αποστολή μας είναι να προσφέρουμε εξαιρετικά επίπεδα ασφάλειας με τη βοήθεια τεχνολογιών αποφυγής ατυχημάτων και προηγμένων συστημάτων προστασίας επιβατών. Γι' αυτό, αυτή η αναγνώριση στο θεσμό Euro NCAP είναι μία μοναδική καταξίωση.», δήλωσε ο Stephen Odell, Chairman & CEO της Ford Ευρώπης. «Είμαστε περήφανοι που φέραμε αυτές τις τεχνολογίες στο ευρύ κοινό με ένα τόσο προσιτό αυτοκίνητο όπως το νέο Focus.».
Ο Dr. Andre Seeck, Πρόεδρος του Euro NCAP, δήλωσε: «Τα Euro NCAP Advanced Awards αναγνωρίζουν τις κορυφαίες καινοτομίες ασφαλείας και χαιρόμαστε που η Ford έχει αποδείξει τη δέσμευσή της στην ασφάλεια των οχημάτων της όπως το νέο Focus».
Μείωση Κινδύνων
Το Active City Stop περιορίζει τον κίνδυνο μικροσυγκρούσεων, παρακολουθώντας την κυκλοφορία του δρόμου μπροστά και φρενάροντας αυτόματα αν το σύστημα εντοπίσει σταματημένο όχημα στην πορεία του και πιθανότητα σύγκρουσης.
Με ταχύτητες μέχρι 30 χλμ./ώρα, ένας αισθητήρας Lidar (Light Detection And Ranging) τοποθετημένος στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, σκανάρει την περιοχή μέχρι περίπου 7,6 μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο για ενδεχόμενα εμπόδια. Αν το αυτοκίνητο πλησιάσει ένα άλλο όχημα που φρενάρει, κινείται πιο αργά ή είναι σταματημένο και διαπιστωθεί κίνδυνος σύγκρουσης, τα φρένα προ-φορτίζονται. Αν ο οδηγός παραμένει απαθής (δεν στρίβει το τιμόνι, ούτε φρενάρει), το αυτοκίνητο φρενάρει αυτόματα και μειώνει τη ροπή του κινητήρα.
Το Lane Keeping Aid χρησιμοποιεί μία κάμερα τοποθετημένη στο παρμπρίζ που παρακολουθεί το δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητο. Οι εικόνες από την κάμερα αναλύονται συνεχώς για την ανίχνευση της διαγράμμισης των λωρίδων κυκλοφορίας - συνήθως μονοκόμματες ή διακεκομμένες λευκές γραμμές που οριοθετούν τα άκρα μιας λωρίδας ή της οδού. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούνται πληροφορίες για τη θέση του αυτοκινήτου σε σχέση με τις γραμμές, βοηθώντας έτσι τον οδηγό να παραμείνει στην πορεία του.
Αν ανιχνευτεί ακούσια παρέκκλιση από τη λωρίδα κυκλοφορίας, το σύστημα χρησιμοποιεί ροπή διεύθυνσης για την προειδοποίηση του οδηγού. Ωστόσο, είναι προγραμματισμένο να αναγνωρίζει ελιγμούς, όπως μία
Keywords
Τυχαία Θέματα