"Συγγνώμη που κάναμε την Φουκουσίμα... Τσερνομπίλ"


Συγνώμη ζήτησε ξανά για τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τους δύο πυρηνικούς σταθμούς στη Φουκουσίμα ο πρόεδρος της TEPCO Masataka Shimizu.

Η συγνώμη του πρόεδρου της TEPCO έρχεται μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας, Naoto Kan, ο οποίος απαίτησε από την εταιρεία να βρει γρήγορα μια λύση.

Ο
Shimizu είπε μάλιστα ότι συνεργάζεται με την κυβέρνηση για να βρουν κάποια λύση για τους χιλιάδες Ιάπωνες που αναγκάστηκαν εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις πόλεις τους λόγω της ραδιενέργειας.

«Λυπάμαι που προκαλέσαμε τόση αναστάτωση σε όλους αυτούς τους ανθρώπους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Masataka Shimizu.

Πάντως, ο Shimizu αρνήθηκε να διευκρινήσει αν θα παραιτηθεί από τη θέση του.

«Η μεγαλύτερή μου ευθύνη είναι η επίλυση της κατάστασης στο σταθμό της Φουκουσίμα, η πλήρης υποστήριξη των ανθρώπων που απομακρύνθηκαν από τις περιοχές που ζούσαν ως τώρα και η εξασφάλιση της ηλεκτροδότησης το συντομότερο δυνατό. Ετσι, δεν είμαι σε θέση να σάς πω εάν θα παραιτηθώ ή όχι», είπε.

Η περιοχή γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μπορεί να είναι ακατάλληλη για κατοίκηση για τα επόμενα 10-20 χρόνια, υποστήριξε την Τετάρτη ένας σύμβουλος της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ναότο Καν. "Δεν θα μπορεί να ζήσει κανείς εκεί προς το παρόν. Αυτό μπορεί να διαρκέσει 10-20 χρόνια" δήλωσε, μιλώντας σε ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ο Κενίτσι Ματσουμότο.
Σύμβουλος της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ναότο Καν, ανέφερε πάντως την Τετάρτη ότι η περιοχή γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα μπορεί να είναι ακατάλληλη για κατοίκηση για τα επόμενα 10-20 χρόνια

"Δεν θα μπορεί να ζήσει κανείς εκεί προς το παρόν. Αυτό μπορεί να διαρκέσει 10-20 χρόνια" δήλωσε, μιλώντας σε ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ο Κενίτσι Ματσουμότο.
Keywords
Τυχαία Θέματα