Ποια είναι η καλύτερη ώρα για δουλειά και ποια για σεξ;

«Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο» λέει ο σοφός λαός και κάτι τέτοιο ισχύει και για την καθημερινότητά μας, αφού κάθε δραστηριότητά μας έχει και την κατάλληλη ώρα που της αντιστοιχεί – ακόμη και το… σεξ.

Δεν είναι μόνο η ενέργειά μας, ούτε τα κιλά μας που αυξομειώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ίσως δεν το γνωρίζατε, αλλά ακόμη και ο εγκέφαλός μας έχει το δικό του ρυθμό και βασίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος στις ώρες της ημέρας, τον ύπνο μας, την έκθεσή μας σε φως, αλλά και το γενετικό υλικό μας.


Όπως μάλιστα δείχνουν οι έρευνες, μπορούμε να κάψουμε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της άσκησης, να είμαστε πιο παραγωγικοί στη δουλειά μας, να βελτιώσουμε τη συγκέντρωσή μας ή να έχουμε καλύτερες προσωπικές στιγμές με τη σύντροφό μας, αν μάθουμε να συγχρονίζουμε τον κιρκαδικό μας ρυθμό με τις… «δυνατές» ώρες του εγκεφάλου μας. Δείτε τι ισχύει σύμφωνα με μελέτες και φτιάξτε το πρόγραμμά σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για μέγιστες αποδόσεις σε όλους τους τομείς.


7.00-9.00 π.μ.: ώρα για… πάθος


Όπως τονίζουν οι ειδικοί, η καλύτερη ώρα να έρθετε πιο κοντά στη σύντροφό σας, είναι ακριβώς μόλις ξυπνήσετε. Ο λόγος είναι ότι τότε τα επίπεδα της ορμόνης της… αγάπης, οξυτοκίνης, είναι στα υψηλότερα επίπεδα όταν ξυπνάμε, γι’ αυτό και τότε είναι η στιγμή που ενδείκνυνται οι τρυφερές πράξεις. Αν, λοιπόν, θέλετε να τονώσετε τη σχέση σας, ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας λίγο νωρίτερα και ξυπνήστε το σύντροφό σας με παιχνιδιάρικη διάθεση. Οι Βρετανοί ερευνητές, μάλιστα, επιβεβαιώνουν ότι τα επίπεδα της οξυτοκίνης μειώνονται σταδιακά στους άντρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.


9.00-11.00 π.μ.: ώρα για δημιουργία

Αυτή την ώρα, τα επίπεδα της ορμόνης του άγχους, κορτιζόλης, είναι σε μέτρια επίπεδα κι όσο συμβαίνει αυτό, μπορείτε να συγκεντρωθείτε πιο εύκολα. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, μάλιστα, έδειξε ότι οι φοιτητές και οι συνταξιούχοι ήταν εγκεφαλικά σε ετοιμότητα το πρωί, αλλά στις μεγαλύτερες ηλικίας παρατηρήθηκε μείωση της οξύτητας αυτής τις απογευματινές ώρες. Για να τα φέρετε εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επιλέξτε αυτές τις ώρες να ασχοληθείτε με πρότζεκτ της δουλειάς που απαιτούν ανάλυση και συγκέντρωση, ενώ είναι μια καλή ώρα για να συζητήσετε και να διαχειριστείτε προσωπικά ή οικογενειακά θέματα, να βρείτε λύσεις ή να αναπτύξετε μια καινούργια ιδέα.


11.00-2.00 μ.μ.: ώρα για τα… δύσκολα


Σε αυτό το σημείο της ημέρας, τα επίπεδα της «ορμόνης του ύπνου», μελατονίνης, πέφτουν απότομα κι αυτό σημαίνει ότι νιώθετε περισσότερο ξύπνιοι και σε ετοιμότητα, ενώ Γερμανοί ερευνητές αναφέρουν ότι μπορείτε να αναλάβετε περισσότερα καθήκοντα. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι αντιδράσεις μας σε διάφορες υποχρεώσεις είναι πιο δυνατές στο μέσο της ημέρας, γι’ αυτό και είναι η καλύτερη ώρα για να αναλάβετε πιο απαιτητικ
Keywords
Τυχαία Θέματα