Η Nintendo ετοιμάζει το διάδοχο του Wii





Θα κυκλοφορήσει το 2012.

Σχεδόν 5 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου Wii και την τεράστια επιτυχία που είχε, η Nintendo φαίνεται να αναπτύσσει ήδη το διάδοχο του, τον οποίο σκοπεύει να ανακοινώσει στην φετινή E3 που θα γίνει από 7 έως 9 Ιουνίου.

Είναι γεγονός πως το Nintendo
Wii γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία και μας έδειξε νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσουμε μια παιχνιδομηχανή. Μπορεί τα γραφικά των παιχνιδιών του να ήταν -σημαντικά- χειρότερα από αυτά του Xbox 360 και του PlayStation 3, όμως το είδος των παιχνιδιών του ήταν αυτό που το έκανε να ξεχωρίζει. Όχι πια όμως. Εδώ και μερικούς μήνες η Microsoft κερδίζει συνεχώς έδαφος, συνδυάζοντας τα γραφικά του Xbox 360 με τις δυνατότητες του Kinect, τις οποίες έχουμε θαυμάσει στο πρόσφατο παρελθόν.

Η Nintendo δεν είναι διατεθημένη να χάσει την πρώτη θέση, γι αυτό θέλησε να “χτυπήσει” το Xbox 360 με ίσους όρους, δημιουργώντας μια έκδοση του Wii που μπορεί να παίζει high definition παιχνίδια. Σύμφωνα με τις διάφορες πηγές που επιβεβαίωσαν την πληροφορία του Game Informer, η νέα κονσόλα θα ανακοινωθεί επίσημα στην E3 2011, σε λιγότερο από 2 μήνες από τώρα. Αυτό ταιριάζει χρονικά με την απόφαση της ιαπωνικής εταιρείας να ρίξει μέσα στον Μάιο την τιμή του πρώτου Wii στα $150, από $200 που ήταν τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Μέχρι σήμερα, δεν γνωρίζουμε καμία άλλη λεπτομέρεια για το Wii 2 ή Wii HD ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε (δεν έχει γίνει γνωστό ούτε το όνομα). Δεδομένου όμως ότι θα παίζει HD παιχνίδια, μπορούμε να υποθέσουμε πως θα είναι πιο δυνατό από τους αντιπάλους του. Η ανακοίνωση του “Wii 2″ μέσα στην E3 και η κυκλοφορία του μέσα στο 2012, θα βάλει την Nintendo μπροστά από τις Microsoft και Sony, από τις οποίες δεν έχουμε ακούσει οποιαδήποτε πληροφορία για κάποια νέα κονσόλα. Βλέποντας το πλεονέκτημα που είχε η Nintendo με τους casual gamers να το αποκτά και το Xbox 360, ένα νέο και πιο δυνατό Wii είναι η καλύτερη επιλογή της ιαπωνικής εταιρείας αυτή τη στιγμή.
Keywords
Τυχαία Θέματα