Εκατομμύρια ευρώ σε προνοιακά επίδοματα από το δήμο Λέσβου

Προνοιακά επιδόματα, δυσανάλογα με αυτά που διανέμονται στην άλλη Ελλάδα, λαμβάνουν οι εν Λέσβω... χανσενικοί. Στον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου Λέσβου, με τους λιγότερους από 80 χιλιάδες κατοίκους, έχει εγγραφεί ποσό 103.861 ευρώ ως επίδομα χανσενικών!
Κατά το νόμο επίδομα χανσενικού
δικαιούνται οι πρώην νοσηλευθέντες ασθενείς και τα εξαρτημένα μέλη της οικογενείας τους. Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Χανσενικών Ελλάδας, οι δικαιούχοι είναι όλοι μεγάλοι σε ηλικία και μόλις ξεπερνούν τους 300. Το επίδομα των επιδοτούμενων χανσενικών είναι 1.394 ευρώ ανά δίμηνο, εφ' όσον ανήκουν στην κατηγορία των αποθεραπευθέντων ασθενών, και είναι σήμερα περίπου 80 ετών και βάλε.


Προϋπολογίσθηκε ότι όλο αυτό το διάστημα για επίδομα 11 χανσενικών στη Λέσβο, χορηγήθηκαν 103.861 ευρώ. Ομως ένα και μόνο ερώτημα στη Διεύθυνση Υγιεινής στάθηκε αρκετό να τους κατεβάσει σε λίγο χρόνο σε πέντε!

Τι συμβαίνει λοιπόν στη Λέσβο και ίσως όχι μόνο; Χρήματα καταβάλλονται σε ανύπαρκτους χανσενικούς; Ή σε συγγενείς χανσενικών που έχουν φύγει από τη ζωή και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ανακοινώσει το θάνατό τους; Ή πρόκειται για ακόμα μια ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας από τις τόσες που επιβεβαιώνουν το πώς και το γιατί η Ελλάδα έφτασε σήμερα στο οικονομικό χάλι που όλοι βιώνουμε!

Τον απίστευτο κόσμο όμως των επιδομάτων στη Λέσβο φέρνουν στο φως και άλλα στοιχεία που έγιναν γνωστά. Ο προϋπολογισμός του Δήμου Λέσβου λοιπόν προβλέπει:

* 3.583.911 ευρώ για ενίσχυση σε βαριά ανάπηρους που δεν είναι ασφαλισμένοι!

* 403.500 ευρώ για ενίσχυση ασθενών με αιματολογικά προβλήματα.

* 1.503.318 ευρώ σε άτομα με βαριά νοητική υστέρηση.

* 396.000 ευρώ επίδομα κίνησης σε παραπληγικούς, τετραπληγικούς ή ακρωτηριασμένους.

* 2.087.800 ευρώ επιδόματα σε τυφλούς!

* 326.800 ευρώ επιδόματα σε κωφαλάλους!

Πόσοι όμως είναι οι βαριά ανάπηροι στη Λέσβο των 100 χιλιάδων ανθρώπων, που δεν είναι ασφαλισμένοι και εισπράττουν επιδόματα εκατομμυρίων ευρώ; Μήπως εκατομμύρια ευρώ διατίθενται στη Λέσβο (και όχι μόνο) στο πλαίσιο μιας πολιτικής επιδομάτων που επί χρόνια ασκούσαν παράγοντες της πολιτικής ζωής, κρατώντας ομήρους απλούς ανθρώπους και οδηγώντας την οικονομία σε αδιέξοδα; 

http://prezatv.blogspot.com/2011/05/blog-post_8282.html
Keywords
Τυχαία Θέματα