Συνέντευξη: Θωμαή Απέργη @ i-TECH4u

Ταλαντούχα newcomer.

Είναι νέα, είναι ταλαντούχα, είναι εντυπωσιακή, είναι νέο όνομα στο χώρο της δισκογραφίας και από ό,τι φαίνεται θα μας απασχολήσει ευχάριστα για πολλά χρόνια στο μέλλον. Η Θωμαή Απέργη από το πανέμορφο νησί της Τήνου γοητεύει!

 

Θωμαή, σε καλωσορίζουμε στον κόσμο της τεχνολογίας μέσω του i-TECH4U. Να ρωτήσω ποια είναι η σχέση σου με

την τεχνολογία;

Η σχέση μου με την τεχνολογία περνάει φάσεις! Μικρότερη ασχολούμουν αρκετά, ειδικά με τα κινητά τηλέφωνα ήξερα ενδελεχείς λεπτομέρειες. Μεγαλώνοντας κατέληξα ότι η υπερβολική και ταχύτατη εξέλιξή της είναι υπεύθυνη για την αλλοτρίωση των ανθρώπινων σχέσεων. Παρόλα αυτά είναι αναγκαία η τεχνολογία και αναμφισβήτητα κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη! Χάρη στο διαδίκτυο που χρησιμοποιώ από έκτη δημοτικού, εντρύφησα πολύ γρήγορα σε διάφορα μουσικά είδη. Βέβαια εξακολουθώ να πιστεύω πως το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείται με μέτρο. Με εκνευρίζουν οι άνθρωποι και ειδικά οι έφηβοι και οι νέοι που είναι εθισμένοι.

 

Ενημερώνεσαι καθόλου για τα τεχνολογικά νέα;

Δεν ενημερώνομαι σε σταθερή βάση, ενημερώνομαι μόνο για όσα αφορούν εμένα άμεσα ή αν είμαι σε κάποια παρέα που γίνεται κάποια σχετική κουβέντα.

 

Όλοι μας σχεδόν μπαίνουμε στον πειρασμό να αγοράσουμε κάτι τεχνολογικά εξελιγμένο χωρίς να χρησιμοποιούμε όλα τα οφέλη. Εσύ έχεις υποκύψει ποτέ;

Όσον αφορά την τεχνολογία και τα gadgets μέχρι στιγμής έχω αγοράσει μόνο αυτά που χρειάζομαι, δεν έχω παρασυρθεί! Παρασύρομαι όταν αγοράζω πιο γυναικεία είδη.

 

Να ρωτήσω αν έχεις smartphone και αν ναι χρησιμοποιείς ιδιαίτερα κάποιο application;

Ναι! Έχω iPhone και πριν το αγοράσω κορόιδευα όλους μου τους φίλους που το είχαν ήδη λέγοντάς τους ότι είναι απλά ένα τηλέφωνο. Αγοράζοντάς το άλλαξα γνώμη, με έχει βοηθήσει πολύ με τη δυνατότητα αποστολής e-mail τόσο εύκολα! Έχω πάρα πολλά applications, ξεχωρίζω το Shazam το οποίο με βοηθά να εμπλουτίζω το ρεπερτόριο μου και να γνωρίζω νέους καλλιτέχνες!

 

Για να περάσουμε και στη μουσική που είναι και η βασική σου ασχολία. Διαβάζοντας κανείς το βιογραφικό σου διαπιστώνει ότι από πολύ νωρίς σε «κέρδισε» η μουσική και γι’ αυτό άλλωστε την σπούδασες. Μεγάλο πάθος;

Έχω κάνει κάποια χρόνια κιθάρα, θεωρία, φωνητική και συνεχίζω ακόμα. Μεγάλωσα στην Τήνο και η μουσική για μένα ήταν μια φοβερή διέξοδος! Μεγάλο πάθος με αποκορύφωμα τη στιγμή του live!

 

Να υποθέσω ότι στην Τήνο όπου και μεγάλωσες έδωσες και τις «πρώτες συναυλίες» σου;

Στην Τήνο ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική συνεπώς και οι πρώτες εμφανίσεις μου ήταν εκεί, στα πλαίσια των παραστάσεων του ωδείου καθώς και σε κάποια πολιτιστική εκδήλωση του δήμου. Οι πρώτες αυτές εμφανίσεις θα μείνουν πάντα χαραγμένες στη μνήμη μου αφενός γιατί έγιναν στο νησί μου και αφετέρου γιατί ήταν το «βάπτισμα»!

 

Συνήθως τα παιδιά στην εφηβεία τείνουν να συμπαθούν περισσότερο την rock, εσύ όμως στράφηκες στην jazz/soul μουσική. Κάτι έχω μάθει γ

Keywords
Τυχαία Θέματα