Οι Η.Π.Α. δεν μπορούν να εμπιστευθούν τις ZTE και Huawei

Σημαντικό πλήγμα για τις δύο εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Η Huawei Technologies και η ZTE Corp., οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Κίνας δεν μπορούν να θεωρούνται έμπιστες για τις Ή.Π.Α., σύμφωνα με αναφορά του Κογκρέσου. Η ειδική επιτροπή έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα μετά από έντεκα μήνες ερευνών και τα αποτελέσματα διέρρευσαν πριν την επίσημη ανακοίνωσή τους μέσω του Reuters.

Τα

έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του ειδησεογραφικού πρακτορείου αναφέρουν συγκεκριμένα πως οι ZTE και Huawei αρνήθηκαν να συνεργαστούν με την επιτροπή των Η.Π.Α. ενώ δεν μπόρεσαν να δώσουν σαφείς εξηγήσεις για τις σχέσεις τους με την Κινεζική κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της επιτροπής μάλιστα εμφανίστηκε στην εκπομπή 60 Minutes και είπε ουσιαστικά στους Αμερικάνους ότι είναι καλύτερο να βρουν άλλους προμηθευτές, παρά να συνεργαστούν με οποιαδήποτε από τις δύο επιχειρήσεις.

Από την άλλη, η αλήθεια είναι πως το ίδιο περίπου συμβαίνει και από την πλευρά της Κινεζικής κυβέρνησης με αμερικανικές εταιρείες όπως η Google ή το Facebook… Η ΖΤΕ πάντως σε ανακοίνωσή της αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία και συνιστά η έρευνα του Κογκρέσου να επεκταθεί και σε μεγάλους προμηθευτές από τη Δύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα