Συνέντευξη: Cabin 54 @ i-TECH4u

The Music Cabin!

Ένα συγκρότημα με μεγάλη πορεία κάνει τα πρώτα του δισκογραφικά βήματα και εμείς ζητήσαμε από τον Αντώνη Δόμινο να μας μιλήσει για τους Cabin 54 και να μας τους συστήσει.

 

Αντώνη σε καλωσορίζουμε στον κόσμο της τεχνολογίας μέσω του i-TECH4u, εξ ονόματος των Cabin 54. Να ρωτήσω ποια είναι η σχέση σου με την τεχνολογία;

Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ξυπνάω είναι να ανοίξω το laptop

μου και να ενημερωθώ μέσω του Internet για τις τελευταίες ειδήσεις στον κόσμο ή να ψάξω πληροφορίες για κάτι που με ενδιαφέρει για ατελείωτες ώρες. Επίσης, έχω άμεση πρόσβαση στο Internet από το τηλέφωνό μου για οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να χρειαστώ για τη δουλειά μου ανά πάσα στιγμή (από στίχους μέχρι παρτιτούρες) .

 

Επειδή είσαι νέος σε ηλικία φαντάζομαι ότι ασχολείσαι λίγο με την τεχνολογία. Ισχύει αυτό ή δεν έχεις επαφή μαζί της;

Είμαι ο ενοχλητικός τύπος της παρέας που για οποιαδήποτε συζήτηση ξεκινήσει, στο τέλος πάντα καταλήγω να ανατρέχω στο Internet για research του εκάστοτε θέματος.

 

Όλοι μας σχεδόν μπαίνουμε στον πειρασμό να αγοράσουμε κάτι τεχνολογικά εξελιγμένο χωρίς να χρησιμοποιούμε όλα τα οφέλη. Εσύ έχεις υποκύψει ποτέ;

Έχω αγοράσει αρκετές φορές applications για το κινητό μου που δεν έχουν καμία πρακτική χρησιμότητα όμως είχαν ένα «fun» στην αρχή. Μετά απλώς πιάνουν χώρο στο screen μου.

 

Ασχολείσαι καθόλου με παιχνίδια; Αν ναι έχεις κάποιο αγαπημένο;

Όχι ιδιαίτερα. Ούτε καν ως παιδί ή έφηβος. Βέβαια κάποια στιγμή είχα κολλήσει με το «Angry Birds».

 

Να περάσουμε και στο βασικό ζητούμενο που είναι η μουσική. Καταρχήν ποιοί είναι οι Cabin 54; Θα μας τους συστήσεις;

Αποστόλης Μακρογιάννης – κιθάρα, Άλεξ Παπακωσταντίνος – μπάσο, Γιώργος Δελλής – πλήκτρα, Σπύρος Κουδούνης – ντραμς και φωνητικά εγώ.

 

Φαντάζομαι ότι είναι κλασική ερώτηση, αλλά πώς προέκυψε το όνομα Cabin 54;

Το όνομα πρόεκυψε από έναν πίνακα του Henri Toulouse Lautrec με τον τίτλο «Η επιβάτιδα της Καμπίνας 54». Η ιστορία πίσω από τον πίνακα είναι ότι ο καλλιτέχνης το 1896 ενώ ταξίδευε με πλοίο από την Χαβρέ για το Μπορντό συνέχισε το ταξίδι μέχρι τη Λισσαβόνα, συνεπαρμένος από την επιβάτιδα της καμπίνας 54. Το ταξίδι μιας μέρας έγινε ένας μήνας, με μόνο στόχο να καταφέρει να την ζωγραφίσει. Now that's an artist!

 

Πόσα χρόνια είστε μαζί ως γκρουπ;

Κλείσαμε φέτος τα δέκα χρόνια ως Cabin 54.

 

Στην αρχή παίζατε διασκευές κομματιών. Που είχατε εστιάσει το ενδιαφέρον σας;

Το πρώτο μέλημά μας ήταν γενικά να περνά καλά ο κόσμος. Το ρεπερτόριό μας επικεντρωνόταν κατά βάση σε αγγλόφωνες ροκ και ποπ επιτυχίες.

 

Στην αρχή της χρονιάς, μας παρουσιάσατε και το πρώτο δικό σας κομμάτι το οποίο είναι και αγγλόφωνο «It’s Not Easy». Το δουλεύατε καιρό;

Όχι δεν μας πήρε τόσο πολύ καιρό. Βρισκόμασταν μια φορά την εβδομάδα στο στούντιο για κάποιους μήνες και από κει πρόεκυψαν αρκετά κομμάτια όπου ένα από αυτά

Keywords
Τυχαία Θέματα