Νέα, beta έκδοση του Opera browser για Android

09:39 6/3/2013 - Πηγή: i-TECH4U

Ο νέος Opera είναι βασισμένος στη μηχανή brower WebKit.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, διαβάζαμε πως ο δημοφιλής (τουλάχιστον στις φορητές συσκευές) browser Opera θα άφηνε πίσω του τη μηχανή Presto για χάρη της μηχανής WebKit. Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για την ίδια μηχανή που δίνει «ζωή» στους browser Safari,

Chrome, καθώς και στον stock browser του Android.

Τώρα, η κυκλοφορία της beta έκδοσης του Opera browser για Android, μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε από πρώτο χέρι αν η αλλαγή αυτή έγινε για καλό. Ο νέος Opera browser, λοιπόν, διαθέτει ένα πολύ πιο εύχρηστο interface που προσφέρει καλύτερη διαχείριση των tabs, ενώ παράλληλα υποστηρίζει HTML5 και είναι αρκετά γρήγορος στην απεικόνιση των ιστοσελίδων. Επιπλέον, όλες οι επιλογές έχουν μεταφερθεί στην πάνω πλευρά της οθόνης (αντί για την κάτω, όπως είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα).

Τέλος, με ένα άγγιγμα στο λογότυπο του Opera στην πάνω δεξιά πλευρά της οθόνης, μπορείς να ενεργοποιήσεις το «Off-Road mode», που ουσιαστικά «μετατρέπει» τον browser στον Opera Mini. Μ’ αυτόν τον τρόπο τα δεδομένα της ιστοσελίδας περνούν πρώτα από τον proxy server του Opera, συμπιέζονται (ειδικά οι φωτογραφίες) και φτάνουν στην συσκευή σου με σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση δεδομένων –ιδανικό για όσους θέλουν να σερφάρουν χωρίς να «ξεφεύγουν» στις χρεώσεις.

Μιας και πρόκειται για beta έκδοση είναι πολύ πιθανό να συναντήσεις bugs κατά την χρήση του, ωστόσο αν θέλεις να τον δοκιμάσεις στη συσκευή σου, δεν έχεις παρά να κάνεις κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα