i-bank store

Ένα μοναδικό εργαστήρι καινοτομίας, από την Εθνική Τράπεζα.

Πώς θα μπορούσαν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες μιας τράπεζας να παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό με έναν πρωτοποριακό και σύγχρονο τρόπο; Η Εθνική Τράπεζα δίνει την απάντηση και δημιουργεί ένα καινούργιο concept store,

καινοτόμο ακόμα και για τα διεθνή τραπεζικά δεδομένα. Το i-bank store, όπως ονομάζεται, βασίζεται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες i-bank (Mobile Banking, Internet Banking, Phone Banking, ATM/APS) και αποτελεί κάτι παραπάνω από την απλή μεταφορά τους σε ένα χώρο επίδειξης.

Η μοναδικότητα του i-bank store βρίσκεται στο συνδυασμό διαφόρων στοιχείων, όπως η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, οι ψηφιακές εφαρμογές (οθόνες αφής, προβολικά, διαδραστικές επιφάνειες, κ.α.), καθώς και η δυνατότητα για παρακολούθηση εκδηλώσεων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Θα οριζόταν λοιπόν ως ένας πολυχώρος, πλήρους ηλεκτρονικής self-service εξυπηρέτησης, με χρήση προηγμένων τεχνολογικών εφαρμογών, αλλά και ως ένα κέντρο διάχυσης γνώσης.

Στην πλήρη μορφή του λειτουργεί στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens από το Φεβρουάριο του 2011 και στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη από το Σεπτέμβριο. Επίσης, από τον Απρίλιο λειτουργεί και το πρώτο i-bank corner στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελεί μια μικρών διαστάσεων εκδοχή του i-bank store στην ίδια σχεδιαστική λογική.

Το i-bank store λειτουργεί ως ένα «εργαστήριο καινοτομίας» (innovation lab) για την Εθνική Τράπεζα, όπου εφαρμόζονται πιλοτικά νέοι τρόποι εξυπηρέτησης και παρουσιάζονται νέες τεχνολογίες. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι:

 

Η πρώτη εφαρμογή video banking στην Ελλάδα, ένας πρωτοποριακός συνδυασμός phone banking με βίντεο κλήση, σε απευθείας σύνδεση με το i-bank contact center.Χώρος διάδρασης με εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) και με παιχνίδια σκέψης Digital wall 12 οθονών με περιεχόμενο σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition)Καθιστικό με virtual ceiling και σύστημα infotainmentΒάση επίδειξης του i-bank Mobile Banking για συναλλαγές με smartphonesΟθόνη αφής για παροχή πληροφοριών (infokiosk) σχετικά με τις υπηρεσίες i-bank, την προβολή εκπαιδευτικών video και το πρόγραμμα εκδηλώσεων του i-bank storeΣύστημα κάθετου κήπου βάσει ειδικού βοτανολογικού σχεδιασμού για εσωτερικούς χώρους: μια εναλλακτική «πράσινη» πρόταση που προσφέρει οξυγόνο με τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

 

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στη διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων και εκδηλώσεων, με θεματολογία που κινείται πάνω σε δύο άξονες:

στην «τεχνολογία» και πώς αυτή διευκολύνει τη ζωή μας καιστην «οικονομία»

 

Έτσι, ο επισκέπτης μπορεί, για παράδειγμα, να παρακολουθήσει ανέξοδα εταιρίες και φορείς να παρουσιάζουν τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα, να μάθει πώς καταρτίζεται ένα επιχειρησιακό πλάνο, να δημιουργήσει ένα blog ή να ετοιμάσει έναν απλό προϋπολογισμό σε ένα ηλεκτρονικό φύλλο εργασίας.

Κάθε μήνα, το πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του

Keywords
Τυχαία Θέματα